Tutuklu gazeteci sayısı hızla artıyor

Medyaloji.net » dünya » Tutuklu gazeteci sayısı hızla artıyor
Tutuklu gazeteci sayısı hızla artıyor

Beytüllahim kentinde bir basın mensubunun daha tutuklanmasıyla İsrail hapishanelerindeki Filistinli gazetecilerin sayısının 17'ye yükseldiği belirtildi.

Filistin Radyo ve Televizyon Kurumu tarafından yayınlanan bildiride, bu ay içinde Beytüllahim kentinde bir basın mensubunun daha tutuklanmasıyla İsrail hapishanelerindeki Filistinli gazetecilerin sayısının 17'ye yükseldiği belirtildi.

Son olarak Beytüllahim Haber Ağı muhabiri İslam Salim'in 16 Mart'ta İsrail güçleri tarafından tutuklandığına işaret edilen bildiride, "İsrail saldırılarına karşı gazetecilerin ve basın kuruluşlarının korunması için yasa çıkarılması gerektiği" ifade edildi.

Bilidiride ayrıca, Beytüllahim ve Batı Şeria'nın güneyinde Filistin güvenlik güçleri tarafından tutuklanan Filistinlilerin serbest bırakılması için Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Rami el-Hamdallah'tan girişimde bulunması istendi.

Filistin güvenlik güçleri tarafından gazetecilere yönelik gerçekleştirilen "siyasi tutuklamalara" tepki gösterilen bildiride, "ifade özgürlüğüne saygı gösterilmesi" çağrısı yapıldı. Esirler Bakanlığı'nın Ağustos 2014 verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

YORUMLAR