Tutuklu gazeteci Hüsnü Mahalli için istenen ceza belli oldu!

Medyaloji.net » medya » Tutuklu gazeteci Hüsnü Mahalli için istenen ceza belli oldu!
Tutuklu gazeteci Hüsnü Mahalli için istenen ceza belli oldu!

Hüsnü Mahalli hakkında “Cumhurbaşkanı'na hakaret ve Kurul halinde çalışan kuma görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret” suçundan iddianame hazırlandı.

 15 Aralık günü "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçlarından tutuklanan gazeteci Hüsnü Mahalli hakkında iddianame tamamlandı.

Mahalli hakkında 2 yıl 4 aydan 7 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi.

BAŞSAVCIVEKİLİ İDDİANAMEYİ ONAYLADI

Habertürk’ten Veli Sarıboğa’nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından hazırlanan iddianame, Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından onaylanarak Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR NELER?

İddianamede, gazeteci Hüsnü Mahalli hakkında, “Cumhurbaşkanı'na hakaret ve Kurul halinde çalışan kuma görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret” 2 yıl 4 aydan 7 yıl 3 aya kadar hapis cezası istendi.

MAHALLİ HAKKINDAKİ SEVK YAZISI

Mahalli'nin tutuklanma istemini içeren sevk yazısında şöyle denilmişti:

"Ulusal ölçekli yayın yapan televizyon kanallarında program sunan ve köşe yazarlığı yapan, bu şekilde hedef ve takipçi kitlesi bulunan şüphelinin, muhtelif tarihlerde zincirleme olarak sosyal medya hesabı paylaşımları, televizyon programları ve gazete röportajı yoluyla Cumhurbaşkanını kast ederek mesnetsiz olarak tahkir edecek şekilde başta DEAŞ terör örgütü olmak üzere birçok terör örgütünü desteklediği, yardım ettiği şeklinde alenen söylemlerde bulunarak söz konusu makam ve kişilerin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte bir fiil ve olgu isnat etmek suretiyle atılı suçu işlemiştir."

YORUMLAR