Türkler Mars'a gidemiyor

Medyaloji.net » teknoloji » Türkler Mars'a gidemiyor
Türkler Mars'a gidemiyor

The Mars One mission kapsamında Mars'ta koloni kuracak ekibin belirlendiği eleme aşamasında başvuran Türkler elendi.

Başvuranlarının sayısının 200 bine yaklaştığı The Mars One mission kapsamında Mars’a bir daha geri dönmemek üzere yerleşmeye kararlı 50 erkek ve 50 kadın belirlendi.

The Mars One mission kapsamında Mars'ta koloni kuracak ekibin belirlendiği eleme aşamasında henüz sona gelinmedi. Bir sonraki aşamada 100 kişiden 60'ı daha elenecek, son aşamada ise adayların arasından sıyrılan 4 kişilik ekip belirlenecek.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2’si erkek, 2’si kadın 4 kişinin 2025 yılında Mars’a gidip orada bir koloni kurması hedefliyor

482 million km uzunluğundaki yolculuk ve ıssız bir gezegende hayatta kalmak için 8 yıl boyunca yoğun bir eğitimden geçecek olan ekibin herhangi bir konuda uzman olmaları beklenmiyor

BAŞVURAN TÜRKLER ELENDİ

Mars One mission’a başvuran 6 Türk vatandaşından ise elemeyi geçerek bu 100 kişi arasında yer alan olmadı. Nobel ödüllü fizikçi Profesör Gerardus’t Hooft’un başında bulunduğu projenin nihai hedefi kızıl gezegende kendi kendine yetebilen bir koloni kurmak.

2033'DE SAYI 20 OLACAK

Mars’a koloni kuran ekibe her 2 yılda bir yeni üyelerin katılması ve 2033 yılına gelindiğinde kızıl gezegendeki tesiste 20 kişinin yaşaması planlanıyor. 

YORUMLAR