Türkiye'nin ilk Avrupa'ya ihraç edilen dergisinden renkli lansman!

Medyaloji.net » medya » Türkiye'nin ilk Avrupa'ya ihraç edilen dergisinden renkli lansman!
Türkiye'nin ilk Avrupa'ya ihraç edilen dergisinden renkli lansman!

Türkiye’nin en çok satan spor dergisi Socrates, Almanca konuşulan ülkeler için hazırlanan özgün edisyonunun lansmanını Almanya’da gerçekleştirdi.

Çok sayıda seçkin konuğun katıldığı geceye, mor ve ötesi’den Harun Tekin ve Room 77 vokalistiAndreas Görlitz canlı performanslarıyla renk kattı.

Geçtiğimiz akşam Münih’in gözde mekanlarından Stadion an der Schleissheimer Strasse’de gerçekleşen Socrates’in Almanca edisyonunun lansman gecesine Almanya’nın spor, kültür ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Can Yayınları Genel Müdürü Can Öz, Socrates Yayınları Genel Koordinatörü Bağış Erten ve Socrates Almanya Yazı İşleri Müdürü Fatih Demireli’nin ev sahipliğinde düzenlenen gecede sunuculuğu Almanya’nın tanınmış sunucularından Anna Kraftüstlendi.

Gecenin katılımcıları arasında Bayern Münih yöneticilerinden Karsten Schumann ve Markus Hörwick, futbolcu Jonas Hummels, Bayern Münüh’te oynadıktan sonra futbolu bırakıp müzik kariyerine başlayan Andreas Görlitz ile grubu Room 77, Almanya Spor Gazetecileri Derneği Başkanı Diethelm Straube, Almanya’nın önde gelen gazetecileri Uli Köhler, Tobias Schächter,Jörg Althoff, Marco Mader, Hanna Raif, Thomas Hummel ile Audi’nin üst düzey yöneticilerinden Jürgen Ippig de yer aldı.

Geceye mor ve ötesi’nin solisti Harun Tekin ve Room77 vokalisti Andreas Görlitz şarkıları ile renk kattı. Görlitz piyasaya yeni çıkacak albümlerinden yepyeni bir şarkı seslendirirken, derginin yazarları arasında da yer alan Harun Tekin konuklara Almanca seslenerek güzel bir konuşma yaptı.

Geceye katılan Almanya Spor Gazetecileri Derneği Başkanı Straube şöyle konuştu: “Socrates’in, Almanya’da yayın hayatına başlayarak Alman spor basınına verdiği katkı olağanüstü. Dijitalleşmiş bir dünyaya, her şeyi futbol üzerinden gören bir basın dünyasına yeni bir soluk getirdi ve çok önemli bir misyona imza attı.“

Bayern Münih yöneticilerinden Karsten Schumann ise, “spor hikâyelerini anlık değil, uzun soluklu anlatmanın ve okumanın eksikliğini yaşıyordum. Bunu Socrates ile bulmanın mutluluğunu yaşıyorum. Cesur ve güzel bir proje“ diye konuştu.

Dergiye yazılarıyla katkıda bulunacak isimlerden biri olan Andreas Görlitz ise “Bu derginin bir parçası olmak gurur verici. Tasarımından içeriğine kadar harika bir dergi, futboldan sonra müziğe atıldım, bu büyük bir atılımdı ama artık yazar da olmak çok heyecan verici“ diye konuştu.

Dergiye Almanya’daki ırkçılık konusunda bir söyleşi veren eski Beşiktaşlı futbolcu Roberto Hilbertise "bu dönemde böyle bir dergi çıkarmak çok cesur bir karar. Bunu canı gönülden destekliyorum“ dedi.

Can Yayınları tarafından Berlin’de kurulan Socrates Verlag GmbH aracılığıyla Almanya’da piyasaya sürülen derginin dağıtım ağında Avusturya, İtalya, İsviçre, Portekiz, İtalya ve Benelüks ülkeleri de yer alıyor.

YORUMLAR