Türkiye’nin en ünlü Youtuberları!

Medyaloji.net » sosyal medya » Türkiye’nin en ünlü Youtuberları!
Türkiye’nin en ünlü Youtuberları!

Youtube ünlülerini ya da Youtube fenomenlerini ifade eden “Youtuber” kavramı son yıllarda hayatımıza daha çok girer oldu

 Youtuber’ların en bariz özellikleri gençlerden oluşmaları… Teknolojiyi iyi kullandıkları için de milyonlarca teknoloji kurdu genç insanları yakalamaları, onların dünyaslarına bir biçimde dokunmaları tabii ki daha kolay oluyor.

İşte, başlıca en ünlü ya da takipçisi en fazla olan Youtube fenomenlerimiz ya da “Youtuber’larımız!

1- ENES BATUR: An itibarıyla en çok takipçisi olan isim olan Enes Batur’un halen Youtube kanalına abone olanların sayısı 2 milyon 981 bin.

Tam adı “Enes Batur Sungurtekin“dir. 9 Nisan 1998 doğumlu. Enes Batur’un kanalında ilginç üslubuyla yaptığı anlatımlar, milyonlarca kişi tarafından izleniyor. Ayrıca oyun videoları ile de büyük ilgi çekiyor. “NDNG” adlı YouTube kanlında şu anda yüzlerce video ve 2.5 milyona yakın abonesi bulunuyor. Enes’in videoları 900 milyon izlenmeye yaklaşmış durumda.

Ankara’daki Armada Alışveriş Merkezi’nin kendisini hayranlarıyla buluşturmak için yapılan etkinlik kalabalıktan oluşan izdiham nedeniyle iptal edildi.

2- OHA DİYORUM: Günlük hayatımızda çoğu insanın yaşadığı olaylarla ilgili verdiği tepki üzerine kurulan eğlence kanalı. Facebook’ta 3 milyon, Youtube’da ise 2 milyon 804 bin takipçisi vardır.

5 Kişilik bir ekiple sosyal medya çalışmalarını yürütüyorlar. Oha Diyorum, 2011 yılında Facebook sayfasının açılmasıyla birlikte 2011 yılının sonlarına doğru yayın hayatına başladı. Kanal, insanları eğlendirirken onlara hayatın mizahi yönünü ve aslında hepimizin ne kadar çok ortak noktası olduğunu göstermeye çalışıyor.

3- ORKUN IŞITMAK: 1996 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Vali Vecdi Gönül Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversite’sini kazanıp İstanbul’a taşındı. Işıtmak geldiği noktayı “Sevdiğim, eğlendiğim şeyi yapabilmek ve bunu bir işe dönüştürmek için üniversiteye bir süre ara verip tüm odağımı içerik oluşturmaya verdim.” şeklinde ifade ediyor. Youtube’da izlemek istediğimiz şeyi kendimizin seçebiliyor oluşu Işıtmak’a göre Youtube’u televizyondan çok daha etkili kılıyor. Işıtmak’ın Youtube’daki takipçi sayısı ise 2 milyon 395 bin.

4- BURAK OYUNDA: Gerçek adı Burak Şahin olan bu Youtube fenomeni ise 24 Haziran 1996 tarihinde Bilecik’te doğdu. Babası Mesut Şahin’in asker olması nedeni ile bir çok şehirde yaşadı. Liseyi 3 ayrı şehir değiştirerek tamamladı. Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünü bir sene okuduktan sonra ailesi ile İstanbul’a taşındı ve SDÜ’yü bıraktı. İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümünü kazandı. Şuan İstanbul’da yaşamına devam etmekte.

12 Haziran 2012’de kurduğu kanalı ile “Burak Oyunda” şuan aylık istatistiklerde minimum 30 milyon izlenme alıyor. Sosyal medyada ki diğer sitelerde de yer alan Burak Oyunda, 400’bin kişilik bir Facebook sayfasında sahip. Şahsi Twitter hesabında 50 Bin takipçiye sahipken Instagram hesabında ise 200 bin takipçisi var. Ayrıca Burak Oyunda kanalı, Türkiye’de ilk kez 100 bin, 1 milyon ve 2 milyon aboneye ulaşan kanal oldu. Burak Oyunda kanalının şuanki takipçi sayısı 2 milyon 358 bin.

5- YAPYAP: Oha Diyorum’un aksine sonucunun ne olacağı bilinmeyen videolar değil, sonucu bilinen videoların olduğu bir kanaldır. Eğlence içerikli videolar üretilmektedir. Yapyap’ın abone sayısı ise 2 milyon 352 bindir.

YORUMLAR
En çok okunan haberler