Türkiye’nin 5G tarihi belli oldu

Medyaloji.net » teknoloji » Türkiye’nin 5G tarihi belli oldu
Türkiye’nin 5G tarihi belli oldu

2015 yılında 4G ihalesinin iptal edilip, 4.5G ihalesinin açılmasıyla, 5G de Türkiye gündemine girmişti.

4.5G’nin, 5G’ye geçiş için ara çözüm olduğunu vurgulayan hükumet yetkilileri, şimdi 5G’nin hazırlığına başlamış görünüyorlar. GSM operatörleri de bir yandan 4.5G’nin kapsama alanını genişletirken, diğer yandan mevcut 4,5G donanımları ile verebilecekleri 5G hizmeti için çalışmalara başladılar.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, yaptığı açıklamada Türkiye’nin 5G konusunda dünya ile eş zamanlı hareket edeceğinin altını çizdi.

5G teknolojisinin uygulamaya girmesi ile birlikte endüstri uygulamalarının çok daha gelişeceğini ve akıllı ulaşım sistemleri için çalışmaların hızlanarak uygun bir altyapı kurulacağını vurgulayan Bakan Arslan, 2020’de 5G teknolojisini Türkiye’ye getirmeleri gerektiğini belirtiyor.

51 milyon hatta 4,5G kullanılıyor

Ülkemizde 4.5G’yi kullanan yaklaşık 51 milyon abone bulunduğunu belirten Arslan, 5G konusunda artık dünya ülkelerinin peşinden gitmeyi değil, dünya ile eş zamanlı olarak uygulamayı ve gerektiğinde yurt dışına ihraç edecek hale gelebilmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Twitter’dan yaptığı açıklamada ise “2020 yılında dünya ile eş zamanlı olarak 5G’ye geçiş yapacağız” ifadesini kullandı.

YORUMLAR