Türk ve Ruslar buluşuyor

Medyaloji.net » medya » Türk ve Ruslar buluşuyor
Türk ve Ruslar buluşuyor

TÜRKİYE ile Rusya arasında açılan yeni sayfaya olumlu katkılar yapmak amacıyla iki ülkenin önde gelen medya mensupları bir araya geliyor.

 Türk-Rus Medya İşbirliği etkinliği kapsamında 31 Ağustos'ta Antalya Max Royal Belek Hotel'de Türk-Rus İşbirliği Paneli düzenleniyor. Panelin ev sahipliğini uluslararası medya kuruluşu Global Connection üstlendi. Panel için Rusya'daki 20 medya holdinginin yönetim kademesinde yer alan ve önemli bölümü yayın yönetmeni ile haber müdürü olan 63 basın mensubu Türkiye'ye geliyor.

Üç oturumdan oluşacak panelin ilk bölümünün konuşmacısı Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Nihat Zeybekci olacak. İkinci oturumda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, üçüncü oturumda ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik konuşacak. Bakanlar, daha sonra Türk ve Rus medya mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

Aynı gün Antalya'da iki ülkenin milli futbol takımları hazırlık maçı yapacak. Panele katılan Türk ve Rus gazeteciler de aynı akşam milli maçı seyretmek için statta olacak. Ertesi akşam düzenlenecek gala yemeğinin ardından etkinlik sona erecek.

YORUMLAR