Türk girişimciden soğuğa meydan okuyan ısıtmalı mont

Medyaloji.net » teknoloji » Türk girişimciden soğuğa meydan okuyan ısıtmalı mont
Türk girişimciden soğuğa meydan okuyan ısıtmalı mont

Endüstriyel Tasarım bölümü yarıda bırakan Cengiz Kılıç ısıtmalı mont, yelek ve ceket üretimine başladı. Onun bu pratik çalışması daha şimdiden 11 ülkeden talep gördü.

 Türk girişimciler enteresan çalışmalara imza atmayı sürdürüyor. Endüstriyel Tasarım bölümü yarıda bırakan Cengiz Kılıç ısıtmalı mont, yelek ve ceket üretimine başladı. Onun bu pratik çalışması daha şimdiden 11 ülkeden talep gördü.

 

Kısaca özetlemek gerekirse İzmir’de yaşayan Cengiz Kılıç üşümeye pratik bir çözüm bulmayı amaçlıyordu. Onu bunu düşünmeye iten şey ise kış aylarında fazlasıyla üşümesi olmuştu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümünü yarıda bırakan Cengiz Kılıç öğrendiklerini uygulamaya koymaya karar verdi. Önce ısıtmalı mont üretti ardından bu ürünlerin arasına yelek ve ceket de ekledi. Sistem ise oldukça basit. Tüm ürünlerin içinde altı tane ısıtma pedi yer alıyor. Bu pedler 224 gram ağırlığındaki bir pilden güç alıyor. Isıtma üç farklı seviyede gerçekleşiyor. Düşük, orta ve yüksek sıcaklık seçenekleri arasnda tercih yapıyorsunuz. Isınma 10 dakika içinde gerçekleşiyor ve üç buçuk saat boyunca devam ediyor. Kıyafetler maksimum sıcaklıkta 55 dereceye kadar ulaşıyor. Böylece kış aylarında soğuğa rahatça karşı koyabiliyorsunuz. Üstelik montu ısıtmaya yarayan pil taşınabilir şarj cihazı olarak da kullanılabiliyor. Böylece bir yandan telefonunuzu da şarj edebiliyorsunuz.

Mont, ceket ve yeleklerin tamamı düşük derecede yıkanabiliyor. Kuru temizlemede kimyasal kullanmadan temizletme gibi bir alternatif de bulunuyor. Fazlasıyla kullanışlı olan bu ürünlerin internet üzerinden satılması planlanıyor. Şimdiden 11 ülkeden bayilik teklifi alan Cengiz Kılıç fiyatların 400 lira ile 600 lira arasında değiştiğini ifade ediyor.

YORUMLAR