Trump bugün teknoloji liderleri ile görüşecek

Medyaloji.net » teknoloji » Trump bugün teknoloji liderleri ile görüşecek
Trump bugün teknoloji liderleri ile görüşecek

Aralarında Apple, Amazon, IBM, Microsoft, Facebook gibi dev firmaların yöneticilerinin yer aldığı 20 kişiden oluşan teknoloji konseyinin toplantısı uzun zamandır bekleniyordu.

 ABD Başkanı Donald Trump bugün, dev teknoloji şirketlerinin yöneticileri ile bir araya gelerek kamu kurumlarının önümüzdeki 10 yıl içinde teknolojinin desteği ile 1 trilyon dolara yaklaşan tasarruf edebilmesi için neler yapılabileceğini konuşacaklar.

Aralarında Apple, Amazon, IBM, Microsoft, Facebook gibi dev firmaların yöneticilerinin yer aldığı 20 kişiden oluşan teknoloji konseyinin toplantısı uzun zamandır bekleniyordu. Trump başkan seçildikten sonra ilk iş olarak teknoloji CEO’ları ile bir araya gelerek Trump yönetiminin teknolojiye büyük önem verdiğinin altını çizmişti.

ABD devletinin tahminlerine göre, devlet kurumlarında çalışan eski sistemlerin yenilenmesi için 80 milyar dolara ihtiyaç duyuluyor. Teknolojiye yatırım yaparak devlet kurumlarının harcamalarında kesintiye gitmeyi planlayan Trump’ın hedefi ise on yıl içinde 1 trilyon dolar tasarruf.

Teknoloji patronları ABD Başkanı ile ayrıca vize problemini de konuşacak. Teknoloji şirketlerinde çalışmak için yabancı ülkelerden gelen çalışanlara verilen özel vize son dönemde büyük tartışma konusu olmuş, devlet bu vizeler için istenen belgelerde, şirketlerin bilgisi dahilinde sahtecilik yapıldığını iddia etmişti. Bu gelişme üzerine ise Microsoft, Google, Facebook gibi bazı şirketler, yabancı çalışanlarını Kanada’ya yerleştirmek gibi bir çözüm üzerinde çalışmaya başlamıştı.

YORUMLAR