Trump, Alibaba ile ne konuştu?

Medyaloji.net » teknoloji » Trump, Alibaba ile ne konuştu?
Trump, Alibaba ile ne konuştu?

Çin’in Amazon’u olarak bilinen Alibaba’nın kurucusu ve CEO’su Jack Ma, bizzat ABD’ye giderek, kısa süre sonra başkanlık koltuğuna oturacak yeni Başkan Donald Trump ile görüştü.

Teknoloji şirketleri ile özel olarak ilgilenmeye başlayan Donald Trump’ın, ABD’li teknoloji patronlarını bir araya getirip toplantı yapmasından sonra Çin’in en büyük teknoloji patronlarından biriyle de görüşmesi bütün dikkatleri üzerine çekti.

1 milyon ABD’liye iş imkanı yaratacak bir girişim

Amazon’un en büyük rakibi olma yolunda ilerleyen Çinli Alibaba’nın CEO’su Jack Ma ile görüşmesinden sonra bir açıklama yapan Donald Trump, Alibaba’nın ABD’de yapmak istediği yatırımlar hakkında görüştüklerini açıkladı.

Buna göre, Alibaba’nın patronu ABD’ye yapacağı yatırımla 1 milyon ABD’liye iş imkanı yaratacak bir planla Donald Trump’ın karşısına çıkmış durumda.

Jack Ma’nın planı, ABD’deki tarım ve gıda ürünlerini Alibaba servisi üzerinden Çin’e satmak için ABD’de bir girişimde bulunmak. Böylece ABD’deki küçük işletmeler ve çiftçiler, ürünlerini Çin pazarına sokmuş olacak ve Çin’deki işletmeler ve tüketiciler de ihtiyaç duydukları gıda ve tarım ürünlerine kavuşmuş olacak. Elbette Alibaba da bu ticarete yaptığı aracılıktan dolayı komisyonunu alıp banka kasasını dolduracak.

Bu girişim aynı zamanda Alibaba’nın ABD’ye açılma planının da bir parçası olarak görülüyor. Jack Ma’nın girişimin ikinci adımında Çin ürünlerini ABD’ye ulaştıracak veya kendi servislerini ABD şirketlerine sunmak için harekete geçmesi bekleniyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler