TRT'de dikkat çeken transfer!

Medyaloji.net » televizyon » TRT'de dikkat çeken transfer!
TRT'de dikkat çeken transfer!

TRT’ye son transferler Habertürk TV ve Sabah gazetesinden oldu.

 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında TRT’de yaşanan değişim dikkat çekiyor. TRT’de genel müdür de dahil birçok isim değişti, yerine özel sektörden ya da kurum içinden isimler getirildi.

Bu yılın başında TRT Genel Müdürlüğüne, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren atanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Atama daire başkanı görevini yürüten Fethi Fahri Kaya ise, TRT Genel Müdür Yardımcısı oldu. TRT Yönetim Kurulu’na da yeni isimler atandı. Radyo-Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, Elektronik veya Kitle İletişim alanına Ali Osman Öztürk, Sanat veya Kültür alanına ise Davut dayacı atandı.

Yönetimde yapılan değişikliğin yanı sıra, haber merkezlerinde de yeni isimler atandı.

Sunucu Ertem Şener TRT’ye geçerek program yapmaya başladı. Sonrasında Haber spikeri Erhan Çelik TRT’ye transfer olarak ana haberleri sunmuş, ancak geçen hafta TRT’ye veda etmişti.

AKP’li eski vekilin akrabası Hikmet Yavilioğlu da, TRT Stüdyolar ve Program İletim Sistemleri Dairesi Başkanlığı’na “müdür” olarak atanmıştı. Daha önce hastanede görevli olan Hikmet Yavilioğlu’nun bu ataması tartışmalara neden olmuştu. FETÖ firarisi Akın İpek’in kanalında program yapan Aykut Işıklar’ın da, TRT Kent Radyo'da program yapmaya başlaması tartışmalara neden olmuştu.

TRT’ye son transferler ise Habertürk TV ve Sabah gazetesinden oldu.

Daha önce Habertürk TV'den Mehmet Yeşilkaya TRT'ye Haber Koordinatörü olmuştu. Şimdi ise 9 yıldır Sabah Gazetesi'nde çeşitli görevlerde bulunan Yahya Bostan da TRT Haber ve Spor Dairesi Başkan Yardımcısı olarak kadroya katıldı.

 
YORUMLAR