Televizyon reklamcılığı koltuğu kimseye kaptırmıyor

Medyaloji.net » reklam » Televizyon reklamcılığı koltuğu kimseye kaptırmıyor
Televizyon reklamcılığı koltuğu kimseye kaptırmıyor

Dünya genelinde yapılan tüm araştırmalarda erişim anlamında en etkili mecranın televizyon olduğu sonucu ortaya çıkıyor.

 Televizyon reklamları artan bir ivme ile her yıl tüm dünyada reklam harcamalarında en büyük mecra konumunda yer alıyor. Bu farkındalıkla TV reklamlarının her dönemde olduğu gibi yüzde 58 oranla pastadaki en güçlü mecra olduğunu belirten Union İstanbul Ajans Başkanı Mehmet Erkmen, TV’nin uzun yıllar tüm bütçedeki büyük payını koruyacağına inandığını belirtiyor.

Günümüzde artan rekabet, kitle iletişim araçlarının etkin bir pazarlama iletişimi aracı olarak kullanılmasına neden oluyor. Kitle iletişim araçları arasında önemli bir konuma sahip olan televizyon ise reklam mesajların yayınlanmasına yönelik en pahalı mecra olmasına rağmen, görsel ve işitsel bir kanal olması nedeniyle yoğun olarak tercih ediliyor ve en etkili mecra olarak kabul görmeye devam ediyor.

Mehmet Erkmen: “TV reklamları her dönem olduğu gibi bu dönemde de güçlü ”
Giderek karmaşıklaşan modern yaşam içinde iletişim ihtiyaçlarına göre iletişim teknolojilerinin şekillendiğini söyleyen Union İstanbul Ajans Başkanı Erkmen, “Türkiye’de kitle iletişim araçlarının teknolojik gelişimine bağlı olarak yaşadığı değişim doğrultusunda reklamın sunuluş biçimi ve reklam araçlarında çeşitli değişiklikler ortaya çıkıyor. Televizyon ise reklam iletilerinin kısa, öz ve kışkırtıcı olması nedeniyle etkinliği çok yüksek olan bir reklam aracı olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle TV reklamlarının her dönemde olduğu gibi yüzde 58 oranla pastadaki en güçlü mecra olduğunu söylesek yanılmayız. Gerek Türk toplumunun mecra tüketim alışkanlıklarına baktığımızda gerekse güven endeksine baktığımızda hala TV’nin güven sıralamasında en üstlerde olduğunu görüyoruz. Son 5 yılda mecra kullanımlarındaki değişime baktığımızda tek yükselen mecranın d dijital olduğu görülse de TV de bütçedeki büyük payını korumaya devam ediyor ve önümüzdeki yıllarda da korumaya devam edecek gibi görünüyor” dedi.

Dijital mecralar televizyonun en büyük rakibi
Dünyada en çok televizyon izleyen ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini söyleyen Union İstanbul Ajans Başkanı Mehmet Erkmen, “Toplumun çok büyük bir kısmının televizyon seyretme alışkanlığının devam etmesi, televizyonu en çok tercih edilen reklam yatırım aracı yapıyor. Ama dijital mecraların bu yıl yüzde 24 büyüme göstermesi de onu televizyonun en büyük rakibi yapıyor” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
En çok okunan haberler