Telefon harçlarında yeni dönem

Medyaloji.net » teknoloji » Telefon harçlarında yeni dönem
Telefon harçlarında yeni dönem

BTK Başkanı Acarer, yurtdışından getirilen telefonlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonların IMEI kayıt harçlarının internet üzerinden kredi kartı ile ödenebileceğini açıkladı.

Acarer, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu telefonların kayıt altına alınmasında yeni bir uygulamanın başladığını kaydetti.

Yolcu beraberinde getirilen telefonların elektronik kimlik bilgisinin (IMEI) kayıt altına alınması sırasında alınan harcın bugüne kadar sadece vergi daireleri ile anlaşmalı bankaların şubelerinden nakit veya hesaptan ödenebildiğini hatırlatan Acarer, şu ifadeleri kullandı:

"Tüketicilerden gelen yoğun talepler neticesinde BTK ile Maliye Bakanlığı koordinesinde bir çalışma yapıldı. Her iki kurumun ortak çalışması neticesinde yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonların IMEI kayıt harçlarının İnternet Vergi Dairesi (https://intvd.gib.gov.tr) üzerinden 'Cep Telefonu Harcı Ödeme' seçeneği seçilerek kredi kartı ile yatırılmasına imkan sağlandı.

IMEI kayıt işlemlerinin e-Devlet sistemi üzerinden yapılmasına rağmen harç ücretlerinin vergi dairesi veya bankaya gidilerek yatırılması gerekiyordu. Artık telefon kayıt harçları internet üzerinden kredi kartları ile kolayca ve zahmetsizce ödenebilecek. Bundan sonra yurtdışından telefon getiren vatandaşlarımız vergi dairesi veya bankaya gitmeden internet ortamında kayıt işlemlerini gerçekleştirilebilecek.

Acarer, yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonların yurda girişten itibaren 60 gün içinde kayıt ettirilmesinin zorunlu olduğunu ve bir kişinin iki yılda bir telefonu kayıt altına alabileceğini de anımsattı. 

YORUMLAR