Tehdit edilen Twitter

Medyaloji.net » dünya » Tehdit edilen Twitter
Tehdit edilen Twitter

Sony Pictures, hacklenen film ve gizli bilgilerin Twitter üzerinden yayıldığını, eğer şirket bunun önlemini almazsa yargıya gideceklerini duyurdu.

Hack'lenen materyallerinin bazı Twitter hesaplarından paylaşılmasının ardından Sony, bu hesapların kapatılmaması halinde konuyu mahkemeye taşıyacağını bildirdi.

Geçtiğimiz ay siber saldırıya uğrayan ve gizli dökümanları ve şirket içi yazışmaları internete sızdırılan Sony Pictures, Twitter’ı mahkemeye vermekle tehdit etti.

Siber saldırı sonucu çalınan materyallerin bazı Twitter kullanıcıları tarafından bu platformda paylaşılması üzerine harekete geçen Sony, mikro blog sitesi Twitter’a gönderdiği yazıda söz konusu hesaplara karşı mücadelede Twitter’ın desteğini beklediğinin altını çizdi.

Sony Pictures’a ait çalıntı belgeleri yayınlayan bu hesapların kapatılmasını talep eden şirket, söz konusu paylaşımlardan doğacak olası zarardan Twitter’ın sorumlu olacağını iddia etti ve konuyu mahkemeye taşıyabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda oyuncu kadrosu açıklanan yeni James Bond filminin senaryosu Sony’yi hack’leyen bilgisayar korsanları tarafından internete sızdırılmıştı.

Bunun üzerine harekete geçen şirket, medya kuruluşlarına benzer içerikte bir yazı göndermiş ve çalınan senaryonun haber içerisinde kullanılmasının suç olduğunu iddia etmişti.

YORUMLAR