Tecrübeli haberciler PR sektörüne el attı

Medyaloji.net » pr » Tecrübeli haberciler PR sektörüne el attı
Tecrübeli haberciler PR sektörüne el attı

Biri 20, diğeri 11 yıllık iki deneyimli isim, güçlerini birleştirerek PUNTO PR isimli bir şirket kurdu.

HABERİ EN İYİ HABERCİLER YAPAR" düşüncesiyle 15 Nisan 2016'da yola çıkan PUNTO PR, reklam değil; televizyonda, gazetede, dergide, sosyal medyada haberler yapmayı ve yayınlatmayı vaadediyor.

PUNTO PR yola yeni çıksa da bu misyonu iki deneyimli haberci üstleniyor.

Esra KURTULUŞ ÇAĞLAR

1983 yılının Haziran ayında Balıkesir'de doğdu. İlk ve ortaöğretimini Balıkesir'de tamamlayan ÇAĞLAR, Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunudur.

Hayali olan haberciliğe ise 2005 yılında STAR TV haber merkezinde adım attı. 6 yıl Star TV'de muhabir olarak çalışan ÇAĞLAR, 2011 yılında A HABER televizyonunun kurulmasıyla A Haber haber merkezine transfer oldu. A Haber ve ATV haber bültenlerinde pek çok haber ve araştırma dosyaları yayınlandı

Esra Kurtuluş Çağlar; yaşam, ekonomi ve sağlık alanında çok sayıda habere imza atmış özellikle mesleğinin son 4 yılında polis ve adliye haberciliğinde uzmanlaşmıştır. Çağlar, 2015'in son iş gününde A haber'den ayrıları Punto PR'ın kurucu ortağı olmuştur.

Doğanay TOPÇU

1977 yılının Eylül ayında Sakarya'da dünyaya gelen Doğanay Topçu, ilköğretimini Sakarya'da, ortaöğretimini ise memleketi Tekirdağ Malkara'da tamamladı. Topçu, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-TV ve Sinema mezunudur.

Muhabirliğe adımını okul yıllarında Türkiye'nin ilk özel kanallarından biri olan HBB TV'de atan TOPÇU, birçok haber merkezi ve programda muhabir, editör ve yönetmen yardımcısı olarak görev yaptı.

TOPÇU, 2005 yılında muhabir olarak başladığı SHOW TV haber merkezinde 8 yıl çalıştıktan sonra SKY360 TV'ye transfer oldu. Polis adliye haberciliğinde uzmanlaşan Doğanay Topçu, burada da şef muhabirlik görevini üstlendi.

SKY360 TV'de yayınlanan MUHABİR programının 15 bölümünü hazırlayıp sundu. 2014 yılında SKY360 TV'den ayrılan TOPÇU, 20 yıllık habercilik deneyimini PR sektörüne taşıdı.

2015 genel seçimlerinde siyasi parti ve yöneticilerine basın danışmanlığı yaptı. Ayrıca, belediyelere ve özel şirketlere proje bazlı medya danışmanlığı hizmeti verdi.

(Kaynak: Medyaradar)

YORUMLAR