Tasarımda sadeliğin sınırlarını zorlayan telefon: Mindfulness Phone

Medyaloji.net » teknoloji » Tasarımda sadeliğin sınırlarını zorlayan telefon: Mindfulness Phone
Tasarımda sadeliğin sınırlarını zorlayan telefon: Mindfulness Phone

Bazılarımız ise sadece sosyal medya bağımlılığından kurtulmanın yollarını arıyor.

Her geçen gün yeni bir akıllı telefon tanıtılırken kimilerimiz hala geçmişe özlem duyuyor. Bazılarımız ise sadece sosyal medya bağımlılığından kurtulmanın yollarını arıyor. Her ikisi için de çözüm daha basit bir telefona geçiş yapmak. Mindfulness Phone ise işlevselliğin yanında tasarımda da basitliği ön plana çıkartıyor.

 

Mindfulness Phone aslında amacını ismiyle açıklıyor. Mindfulness kelimesi dikkatli veya düşünceli olma gibi anlamlara geliyor. Bu isimle birlikte akıllı telefonların insanların odaklanmasına engel olduğu dile getiriliyor. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki akıllı telefonlarda dikkatimizi dağıtacak birçok faktör bulunuyor. Sosyal medya hesaplarımızdan gelen bildirimler, dolup taşan e-posta kutumuz, keyifli oyunlar ve yüksek çözünürlüğe sahip kameralar… Mindfulness Phone ise tam aksini vadediyor. Sadece arama ve mesajlaşma gibi temel özelliklerin yer aldığı bu tasarım elinizdeki işe odaklanmanıza hiçbir şekilde engel olmuyor.

Oldukça basit bir tasarıma sahip olan bu cihazda e-ink ekran tercih edilmiş. Bu sayede cihazın üst kısmı tamamen ekrandan oluşuyormuş gibi bir izlenim veriliyor. Farklı renk seçeneklerinin bulunduğu telefonun aynı zamanda geçici internet bağlantısına da sahip olduğu dile getiriliyor. Tasarımda sadeliğin sınırlarını zorlayan Mindfulness Phone henüz hayata geçirilmedi. Bu konsept tasarıma ait görüntüleri haberimizin girişinde bulabilirsiniz.

 

YORUMLAR