Tartışmayı tahmin eden akıllı saatler geliyor

Medyaloji.net » teknoloji » Tartışmayı tahmin eden akıllı saatler geliyor
Tartışmayı tahmin eden akıllı saatler geliyor

Gelişen akıllı saatlerin özellikleri durmak bilmiyor. Güney Kaliforniya Üniversitesi çiftlerin tartışmalarını önceden tahmin ederek onlara uyarı veren bir akıllı saat özelliği geliştiriyor.

 Her an gelişen teknoloji akıllı saatlerinde giderek daha da zeki olmasına neden oluyor. Gelişen son teknoloji ile akıllı sattlere bir yeni özellik dah geliyor gibi gözüküyor.

Güney Kaliforniya Üniversitesi araştırmacıları şu sıralar sevgililerin ne zaman tartışmaya başlayacağını hesaplamayı vadeden bir özellik geliştiriyor. Bu özelliğin geliştirilebilmesi için sevgililere dağıtılan akıllı saatlerden vücut sıcaklığı, kalp ritmi ve terleme gibi veriler analiz ediliyor. Eşler her saat birbiriyle ilgili düşüncülerini kayıt altına alıyor. Bu gibi verileri analiz eden araştırmacılar, sevgililerin ne zaman tartışacağını yüzde 86 oranında doğru tahmin edebildiklerini belirtiyor. Araştırmacılar bu özelliği bünyesinde barındıran bir akıllı saat üretmek için çalışmalar yaptıklarını belirtiyor. Böyle bir saat geliştirildiği takdirde tartışmaların 5 dakika öncesinde tahmin edileceği ve bu sayede belki de olası tartışmaların önüne geçilebileceği düşünülüyor.Eşlerin ilişkilerinin sorunsuz şekilde devam edebilmesi için gelecekte böyle saatler piyasada görürsek şaşırmamak gerek. Şimdilik araştırma aşamasında olan teknolojinin oldukça ilgi çekici olduğunu söylemek gerek. Bu özelliğin ne zaman gerçek bir akıllı saatte sunulacağını söylemek ise şu anda mümkün değil.

 

 

YORUMLAR
En çok okunan haberler