Sürücüsüz taksiler yollara çıkacak

Medyaloji.net » teknoloji » Sürücüsüz taksiler yollara çıkacak
Sürücüsüz taksiler yollara çıkacak

Sürücüsüz taksilerin testleri Tokyo yakınlarındaki Fujisawa şehrinde 2016 yılında başlayacak.

Taksilerden alışveriş için bir yerde durup beklemek, ana yollarda seyahat etmek ve maksimum 3 KM'lik yol katetmek gibi basit görevler talep edilecek.

Taksiler yolculukları sırasında eskort araçlarla takip edilecek. Olası bir kötü senaryo durumunda acil durum ekipleri de hazır bekliyor olacak.

Toyota Estima modelinden üretilen araçların 2020 yılında gerçekleşecek Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kullanılması bekleniyor. Pek tabii araçların bu tarihe kadar herhangi bir sorun çıkarmadan test aşamasını başarılı şekilde tamamlaması gerekiyor.

Bilindiği üzere Google da sürücüsüz otomobil konusundaki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Aynı şekilde General Motors da yaptığı açıklamayla, önümüzdeki yılın sonlarına kadar çalışanlarının kampüs içerisinde sürücüsüz araçlarla gezmeye başlayacağını bildirdi.

Son olarak da Elon Musk'ın Tesla Motors ile birlikte benzer bir proje yürüttüğü de biliniyor. Elon Musk tarafından yapılan açıklama da, önümüzdeki üç yıl içerisinde Tesla araçlarının tamamen otomatik kontrollere de sahip olacağını gözler önüne sermişti.

Fakat sürücüsüz araçların henüz trafiğe çıkmasının yasak olduğunu ve çeşitli düzenlemelere ihtiyaç olduğunu da unutmamak gerek.

 

YORUMLAR