Şu an satın almanız imkansız 5 harika teknolojik ürün

Medyaloji.net » teknoloji » Şu an satın almanız imkansız 5 harika teknolojik ürün
Şu an satın almanız imkansız 5 harika teknolojik ürün

Kickstarter üzerinden yapılan yüzlerce kampanyadan çoğu başarıyla sonuçlanıyor. Fakat bazıları başarısızlıkla sonuçlanıp, hiçbir zaman günlük hayata aktarılamıyor.

Geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğumuz Şimdilik Satın Alınmasının İmkansız Olduğu 5 Harika Teknolojik Ürün yazımızın yeni bir versiyonu ile karşınızdayız. Bu sefer de geçen sefer gibi alamayacağınız farklı ürünleri tanıtacağız. KickStarter üzerinden bağış toplayarak seri üretime geçecek olan bu ürünleri şimdilik elde etmenin hiçbir yolu yok. Fakat önümüzdeki aylarda kampayaları biten ürünler elbet seri üretime geçerek kullanıcılar ile buluşacak.

Flyte — Havada Asılı kalan Ampül

Nikola Tesla’dan bu zamana kadar kablosuz enerji aktarımı konusu hep tartışılmış ve merak uyandırmıştır. Bildiğiniz üzere Tesla kablosuz olarak enerji aktarımı sağlamamıza yarayacak olan işlemleri gerçekleştirmişti.

Tesla’nın denklemlerini ve teknolojisini kullanarak ortaya çıkartılan bu ürün, diğer ürünler gibi şu anda elde etmeninizin imkansız olduğu bir ürün diyebilir. Kickstarter üzerinden bağış toplayan ürün, manyetik alanı kullanarak lambanın havada yanmasını sağlıyor. Düşük enerjili güç harcayan LED’ler ile yapılan Flyte, oldukça hoş bir görünüme sahip.

Orbit1 — Ürünleri Değerli Madde ile Kaplamaya Yarayan Bir Cihaz

Günümüzde tasarladığımız bir ürünü oluşturmak için aylarca beklememize gerek yok. Sadece tek bir tuş ile 3D yazıcı üzerinden baskı alabiliyoruz. Fakat bu baskıların değer kazanmasını sağlamak bazen zor olabiliyor. Yani metal olarak yaptığımız objeyi gümüşe dönüştürmek bazen zorlayıcı olabilir ya da eğer değerli bir takı yapıyorsak bu ürünü altına dönüştürmek için kullanacağımız cihaz hem pahalı hem de işlem olarak uzun sürebilir.

Orbit1 ile birlikte yaptığımız tasarımı kaplamak sadece 2 saatimizi alıyor. Yeterince basit gibi gözüken bu işlem 3 aşamadan oluşuyor. İlk önce maddenin yüzeyini temizliyoruz. Daha sonra özel spreyini sıkıp ürünü cihaza yerleştirdikten sonra start tuşuna basıp işlemin gerçekleşmesini bekliyoruz. Kickstarter üzerinden bağış toplayan proje şimdilik hedefinden biraz uzak duruyor fakat önümüzdeki günlerde hızlı bir artışa geçmesi hiçbirimizi şaşırtmaz.

Chrona — Akıllı Yastık

Akıllı ürünler hayatımıza girdiğinden bu yana bir çok şey değişti. Bambaşka bir pazar haline gelen bu akıllı ürünlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Bu ürün bana kalırsa kesinlikle herkesin sahip olması gereken bir ürün. Tasarım bakımından ne kadar rahat olduğu tartışalabilir olan bu akıllı yastık, düşünce olarak iyi düşünülmüş.

Uyku düzeni belki de günlük hayatımızı en çok etkileyen olaylardan biridir. Bu sorunu çözmek için ortaya atılan bir fikir olan akıllı yastık, bir nevi alarm sistemi kullanarak uyanmamız gereken saatte uyanmamızı sağlıyor. Erken uyandığımızda da düşük frekansta sesler göndererek uykuya kolay dalmamızı sağlıyor. Aslında bir çok kişinin sorunu olan uykuya getirilen bu çözüm şimdilik geliştirme aşamasında ve KickStarter üzerinden bağış topluyor. Kampanya barajını şimdiden geçen ürün, önümüzdeki aylarda seri üretime geçerek satışa çıkacak.

The Palette — Renkli 3D Yazıcı

Hemen hemen her hafta yaptığımız 3D yazıcı ile yazılan bir çok ürün haberlerini az çok biliyorsunuzdur. Peki bu ürünleri üreten yazıcılar ne kadar gelişti ve daha ne kadar gelişebilecek? 3D yazıcılar genellikle tek renk ve tek madde kullanırlar. Bu soruna çözüm getirmek geliştirilen bu cihaz sayesinde hem çeşitli renkler hem de çeşirli maddeler kullanılabilecek. Plastik renkli ipleri madde olarak kullanarak oluşturabileceğimiz ürünler, ayrıca elektrik devreleriyle de uyumlu olabilecek.

Kickstarter projesi şimdiden hedefinin 2 katını geçti.

GoSun Grill — Akıllı Mangal

Yazın yavaş yavaş gelmesiyle birlikte çevremizdeki piknik alanlarıda dolmaya başladı. Tabii ki piknik alanlarının vazgeçilmez olanı mangallar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Mangallarda unutulan yiyeceklerin yanması ve bu yiyeceklerin sağlıksız bir şekilde tüketilmesi sorununu baz alarak yapılan çalışmadan ortaya çıkan bu ürün kesinlikle listemizin en güzel ürünlerinden bir tanesi.

Mangalların yerini ne kadar tutar bilinmez ama pratik bir yapıya sahip olan bu cihaz, güneş enerjisini kullanarak yiyeceklerimizin kısa sürede sağlıklı bir şekilde pişmesini sağlıyor. Aynı zamanda depoladığı enerji ile geceleri de pişirme işlemi gerçekleştirilebiliyor. Akıllı mangal diyebileceğimiz bu cihaz, Kickstarter üzerinden bağış toplamaya devam ediyor ve hedefini şimdiden geçti.

YORUMLAR