Star Gazetesi'ne suç duyurusu

Medyaloji.net » medya » Star Gazetesi'ne suç duyurusu
Star Gazetesi'ne suç duyurusu

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kendisine ‘Susturun bu şirreti‘ diyen Star gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yüksekdağ’ın, bir kez daha Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) militanlarının hedefi olan Kobani’nin Türkiye sınırındaki noktaya düzenlediği ziyareti okurlarına aktaran Star, Yüksekdağ’ın “Şirretlik yaparak insanlık suçunun sorumluluğunun üzerini örtemezsiniz” sözleri nedeniyle haberi için, ‘Susturun şu şirreti‘ başlığını ‘uygun’ bulmuştu.

Bunun üzerine HDP Genel Merkezi ve Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘ilan-ı aşk etmesi’yle tanınan Ethem Sancak’ın yeğeni olan yayın sahibi Murat Sancak ve Sorumlu Müdür Yayın Sahibi Temsilcisi Özkan Demir’den şikayetçi oldu.

Özgürlük ve güvenlik hakkı tehdit ediliyor

Suç duyurusunda Figen Yüksekdağ’ın ve HDP’nin hedef gösterildiği vurgulanırken, haberin ‘özgürlük ve güvenlik hakkını ihlal ettiği’ ifade edildi.

Haberdeki yorumların kriminalize edici, karalayıcı ve gerçekle bağdaşmadığı da vurgulanırken, “Yasal bir siyasi parti olan müvekkil kurum ve yöneticileri bakımından “örgütlenme hakkı”nın ihlali olarak değerlendirilmektedir” denildi.

Suç duyurusunda ayrıca yapılan yorumlamalardan dolayı Yüksekdağ ve HDP’nin zarara uğrama ihtimalinin yüksek olduğu bu gerekçelerle kamu davası açılması gerektiği talep edildi.

YORUMLAR