Spotify’da müzik paylaşmak artık çok daha kolay

Medyaloji.net » teknoloji » Spotify’da müzik paylaşmak artık çok daha kolay
Spotify’da müzik paylaşmak artık çok daha kolay

Dünyanın en çok kullanılan online müzik servislerinden biri olan Spotify, devamlı olarak kendini yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyor.

Sıkı bir rekabetin yaşandığı online müzik servisleri alanında başarılı olmanın yolu farklılaşmaktan geçiyor. Spotify’a gelen yeni bir özellikler sayesinde müzik paylaşımı yapmak çok daha kolay ve eğlenceli bir hale geliyor. Böylece diğer müzik servislerine göre müzik paylaşımında farklılık yaratmak hedefleniyor.

“Spotify Codes” ismi verilen yeni özellik, QR benzeri kodlarla müzik paylaşımını mümkün hale getiriyor. Spotify uygulamasının içerisine gömülü olan kamera bölümü sayesinde paylaşılan müziklere hızlıca ulaşılıyor. Bunu yapabilmek için internet üzerinde rastlanan Spotify kodlarını taratmak yeterli oluyor. Ayrıca dışarıda herhangi bir yerde gördüğümüz kodların fotoğrafını çekerek uygulamada kullanmak da mümkün oluyor. Bu yeni özellik sayesinde Spotify şarkılarının paylaşılabileceği yerlerin sayısı da yükseliyor. Eskiden yalnızca link olarak paylaşılabilen şarkılar artık görsel olarak da paylaşılabiliyor. Böylece Instagram gibi fotoğraf paylaşım ağlarında Spotify kodu paylaşarak istenen şarkıyı herkesin dinlemesini sağlamak mümkün hale geliyor.

Spotify henüz bu özelliği resmi olarak duyurmuş ve kullanıma açmış değil. Fakat kullanıcıların yavaş yavaş bu özelliğe kavuşmaya başladığı belirtiliyor. Dolayısıyla henüz bu özellik uygulamanızda görünmüyorsa bir süre daha beklemeniz gerekiyor.

YORUMLAR