Spotify şarkıları Twitter'dan dinlenecek

Medyaloji.net » sosyal medya » Spotify şarkıları Twitter'dan dinlenecek
Spotify şarkıları Twitter'dan dinlenecek

Spotify parçalarının 30 saniyelik demo versiyonu Twitter üzerinden dinlenebilecek.

 Twitter ve Spotify arasında yeni bir ortaklık doğuyor. Mikro blog servisi artık ünlü müzik servisi üzerinden paylaşılan şarkı linklerini, 30 saniyelik demolar halinde dinlemeye izin veren ses kartlarına dönüştürecek.

Spotify sadece kendi uygulaması üzerinden şarkı dinlemeye izin verdiği için, Spotify üzerinden paylaşılan şarkı linklerini web üzerindeki diğer uygulamaların içinde dinlemek mümkün değil. Bu da kullanıcıların linke bastığında doğrudan Spotify servisine gitmesine neden oluyor.

Twitter şimdi, içinde Spotify linkleri paylaşılan tweetler için, 30 saniyelik demo kartları gösterecek. Daha önce iTunes ve Soundcloud için de benzer bir uygulama yapan Twitter bu sayede hem ünlü müzik servisinin linklerinin daha fazla paylaşılmasını sağlayacak hem de kullanıcıların paylaşılan şarkıları daha kolay dinleyebilmesinin önünü açacak. Böylece kullanıcılar Twitter’dan ayrılmamış olacak ve Twitter üzerindeki paylaşımlar da daha cazip hale gelecek.

Spotify’da 75 milyon civarında düzenli dinleyici bulunuyor ve bunların 30 milyonu ücretli kullanıcılardan oluşuyor. Twitter’da ise en çok takip edilen üç kullanıcı ünlü müzisyenlerden oluşuyor ve yine sayısız ünlü müzisyen çok takipçili Twitter hesaplarına sahip ve bu hesaplarından sürekli duyurular yapıyorlar, yeni şarkılar yayınlıyorlar. Öyle anlaşılıyor ki Twitter müzik dünyasındaki güçlü yerini kullanarak servisin sosyal medya dünyasındaki rekabette ayakta kalmasını sağlayacak bir strateji oluşturabileceğini düşünüyor.

YORUMLAR