SpongeBob BP’ye karşı

Medyaloji.net » reklam » SpongeBob BP’ye karşı
SpongeBob BP’ye karşı

Greenpeace ve SpongeBob Amazon Resifi'ni korumak için güçlerini birleştirdi.

 Amazon Nehri’nin denize karıştığı alanda pek çok canlıya sığınak görevi gören bir mercan resifi keşfedildi. Ancak 60’ı aşkın türe ev sahipliği yapan bu fauna, BP’nin bölgenin yakınlarında gerçekleştirmeyi planladığı petrol aramaları nedeniyle tehlike altında. Şirketin planlarını önlemek için kolları sıvayan Greenpeace ise Pasifik Okyanusu’nun en meşhur süngeri SpongeBob işbirliğinde bir kampanya hazırladı.

 

“Şaibeli bir şekilde mutfak süngerini andıran SpongeBob aslında bir deniz süngeri… SpongeBob bir mercan resifinde yaşıyor; şu sıralar tehdit altındaki Amazon Resifi’ne çok benzeyen bir resifte. SpongeBob’ın yaratıcısı, çocuklara okyanusu korumayı öğretmek için SpongeBob karakterine hayat veren bir deniz biyoloğu” diyor Greenpeace, kampanya için tercihlerini neden SpongeBob’tan yana kullandıklarını açıklarken.

Resifte yaşama konusundaki uzmanlığının yanı sıra meşhur bir sima olan SpongeBob’a kampanyada yer vererek ünlü televizyon ikonlarının izleyici üzerindeki etkilerini daha fazla iyilik yapmak için kullanabileceklerinin de altını çizen Greenpeace’in Bikini Bottom sakiniyle hazırladığı kampanya Don’t Panic Partners imzası taşıyor.

YORUMLAR