#SozcuSusarsaTürkiyeSusar

Medyaloji.net » medya » #SozcuSusarsaTürkiyeSusar
#SozcuSusarsaTürkiyeSusar

Hükümete karşı sert tavrıyla bilinen Sözcü gazetesinde bugün büyük protesto var. Gazetedeki köşeler, son bir yılda açılan 57 davayı protesto etmek için bugün boş kaldı.

'Sözcü susarsa Türkiye susar' manşetiyle çıkan Sözcü, baskılar üzerine bir açıklama yaptı. Hükümetin kendilerine baskısına boyun eymeyeceklerinin belirtildiği açıklamada ayrıca Fuat Avni'nin iddialarına da yer verildi.

Gazeteden konuyla ilgili yapılan açıklamada "Sözcü bu baskı ve yıldırma ortamında korkmadan gerçekleri yazmaya devam edecek. Ancak tüm dünya duysun diye; darbe dönemlerinde bile yapılmamış baskılar yüzünden yazarlarımız köşelerini sadece bugün protesto için boş bıraktı. Bizi anlamaya çalışın" denildi. 

Sözcü gazetesi '#SozcuSusarsaTurkiyeSusar' etkiketiyle Twitter'ın en çok konuşulan konusulanrından biri oldu.

İşte, Sözcü'nün açıklamasının bir kısmı: Saray ve AKP iktidarı, kendi yandaş medyası dışında kalan muhalif gazetelere son 1 yılda baskıyı artırdı... Çıktığı günden bu yana Atatürk ilkelerinden sapmayan, sadece gerçekleri yazan SÖZCÜ’ye dava üstüne dava açıyorlar. Kendi atadıkları hakim ve savcılarla çok rahat tekzip kararı aldırıyorlar. Son 1 yılda; SÖZCÜ’ye 57 dava açıldı. Savcılığa 67 haber için şikayette bulunuldu.

Yazarlarımız Emin Çölaşan, Uğur Dündar, Bekir Coşkun, Yılmaz Özdil, Necati Doğru, Mehmet Türker, Rahmi Turan, Soner Yalçın, Saygı Öztürk ve Kemal Baytaş’a 60’a yakın tazminat ve ceza davası açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin adının geçmediği haberlere bile dava açıyor. Sadece ona değil, kızı ve oğullarının adının geçtiği haberler bile şikayet konusu oluyor… Amaçları SÖZCÜ ve her biri marka olan yazarlarını korkutmak, sindirmek, yazı yazamaz hale getirmek, kontrol altına alıp fikir ve ifade özgürlüğünü sıfırlamak. Bu yetmezmiş gibi, Twitter jurnalcisi fuatavni’nin son günlerde ortaya attığı, başta SÖZCÜ Gazetesi olmak üzere tüm muhalif medyaya iktidar tarafından operasyon yapılacağı ve el konulacağı iddiaları gündemde… İktidardan kimse çıkıp da yandaşların bıyık altından kıs kıs güldüğü bu çirkin iddiaları yalanlamıyor.

YORUMLAR