Sosyalleşmenin en büyük düşmanı sosyal medya

Medyaloji.net » sosyal medya » Sosyalleşmenin en büyük düşmanı sosyal medya
Sosyalleşmenin en büyük düşmanı sosyal medya

Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan günümüzde sosyalliğin en büyük düşmanının sosyal medya olduğunu söyledi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen 3. Mutlu İnsan Zihin, Beden ve Ruh Festivali’ne katılan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Mutluluktan Huzura Başlıklı” sunumunda sosyalleşmenin en büyük düşmanının sosyal medya olduğunu söyledi.

Sihirli kelime: İyi niyet

İyi niyetin insan ilişkilerinde sihirli bir kelime olduğunu belirten Prof. Dr. Tarhan, “İnsan iyi niyetliyse davranışlarının kötüye gitmesi mümkün değil. Eğer iyi niyetliyseniz ve doğruları yapmaya çabalıyorsanız çatışmalar yaşanabilir. İyi niyetiniz varsa hatalı olsanız bile yaşanan güç çatışmasını sağlıkla aşabilirsiniz. İyi niyet yoksa farklı bir yöne gider” dedi.

Modern iletişim araçlarının insan ilişkilerinde işbirliği kurmaya engel olan bir araç olduğunu da vurgulayan Tarhan şöyle konuştu:

“Bu modern araç akıllı telefonlar ve internet. Sosyalliğin şu andaki en büyük düşmanı sosyal medya. Sosyal terapilerin en büyük düşmanı sosyal medya çünkü internetin şu özellikleri bağımlılık yapıyor, 24 saat boyunca ulaşım imkânı var.

Onaylayıcı ve ödüllendirici, internete kolayca ulaşabiliyorsunuz, gece uyanıp da telefonunu kontrol etmeyen çok az kişi var. Aynı evin içinde insanlar birbirlerine mesaj atıyor. Çocuk internette dolaşıyor, annesi babasının içi çok rahat evde gözümün önünde diye oysa çocuk güvensiz mecralarda dolaşıyor. Orada her şey sahte, internet yalancılığı doğallaştırıyor. Bu özellikle bağımlılık yapan maddelerde de var.”

YORUMLAR