Sosyal medya ve kimlik bilgisi verilecek!

Medyaloji.net » dünya » Sosyal medya ve kimlik bilgisi verilecek!
Sosyal medya ve kimlik bilgisi verilecek!

Trump yönetimi ABD'ye girimek isteyenlerin kimlik ve sosyal medya hesaplarının bilgilerini alınmasına yönelik çalışma başlattı.

  ABD'ye girebilmek için bundan sonra sosyal medya hesap bilgileri ve cep telefonu bilgilerinin verilmesi zorunluluğu için çalışma başlatılıyor.

CNN televizyon kanalının haberine göre Trump yönetimi yetkilileri, ülkeye giren turistlerden ziyaret ettikleri internet sayfaları ile sosyal medya sitelerini göstermeleri ve cep telefonlarındaki irtibatları paylaşmalarının istenmesi olasılığını değerlendiriyor.

Başkan Donald Trump’ın göç ve mültecilerle ilgili geniş tepkilere yol açan kararnamesinin yankıları sürerken, CNN’de yine tartışma yaratmaya aday yeni bir iddia ortaya atıldı.

Habere göre, kanala konuşan kaynaklar, Beyaz Saray siyasi direktörü Stephen Miller’ın Dışişleri Bakanlığı, Gümrük ve Sınır Koruma İdaresi (CPB), İç Güvenlik Bakanlığı ve diğer ilgili birimlere, Başkan Trump’ın bu kararnameyi uygulamaya kesin kararlı olduğunu ve kamuoyunun sıkı destek verdiğini söylediğini ve onlardan televizyonlardaki ‘histerik seslere’ kulak vermemelerini istediğini söylediler.

Miller, Trump yönetimi yetkililerinin, yabancı ziyaretçilerden, ziyaret ettikleri tüm internet sayfaları ve sosyal medya sitelerini göstermeleri ve cep telefonlarındaki irtibatları paylaşmalarının istenmesi olasılığını tartıştığını belirtti. Habere göre, yabancı ziyaretçiler bu bilgileri paylaşmaması durumunda ülkeye alınmayabilecek.

Kaynaklar, fikrin henüz ilk değerlendirme aşamasında olduğunu belirtirken, Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer da henüz bir açıklama yapmadı.

Habere göre Miller, yönetimin, ABD’ye giren kişilerin Amerikan değerlerini benimsediğinden emin olmada daha iyi iş çıkarması gerektiği görüşünü dile getirdi.

YORUMLAR
En çok okunan haberler