Sosyal medya dolandırıcılığı 2 kat arttı

Medyaloji.net » sosyal medya » Sosyal medya dolandırıcılığı 2 kat arttı
Sosyal medya dolandırıcılığı 2 kat arttı

Sosyal medyalar, keyifli vakit geçirme aracı olarak kullanılıyor olsa da bilinçsiz kullanımlarda oldukça tehlikeli hale gelebiliyor.

Her şeyin dijitalleşmeye devam ettiği bilgi çağında kişisel verilerin bilinçsiz şekilde başka kullanıcılar ile paylaşımında artış yaşanıyor. Kullanımında günden güne artış yaşanan sosyal medyalar, dolandırıcılar ve siber saldırganların önemli araçlarından biri haline geldi.

Geçtiğimiz sene sosyal medyada aracılığıyla yapılan dolandırıcılık rakamları iki katına çıktı. Dolandırıcılıktaki bu artışın arkasında siber saldırgan havuzu var gibi gözüküyor.

ZeroFOX araştırmacılarına göre, 2016’da Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında yaklaşık 250.000 finans ve bankacılık dolandırıcısı bulunuyordu. Ancak bu sayı şu anda toplam 437.165 sahte kampanyaya ulaşarak iki katına çıktı.

ZeroFOX, dolandırıcıların sempatik reklamları kullanarak kullanıcıları etkilediğini belirtiyor. Özellikle bilinçsiz sosyal medya kullanıcıları bu reklamlara kanarak, hesap bilgileri gibi kişisel verilerini paylaşabiliyor.

YORUMLAR