Snapseed yeni güncellemeyle birbirinden önemli 3 özelliği beraberinde getiriyor

Medyaloji.net » teknoloji » Snapseed yeni güncellemeyle birbirinden önemli 3 özelliği beraberinde getiriyor
Snapseed yeni güncellemeyle birbirinden önemli 3 özelliği beraberinde getiriyor

Şüphesiz mobil cihazlardaki en iyi fotoğraf düzenleme uygulamalarından biri olan Snapseed, yeni güncellemeyle birlikte oldukça önemli özellikleri kullanıcılara sunuyor.

Yayınlanan güncelleme 2 yeni fotoğraf düzenleme aracı ile bir yeni filtreyi beraberinde getiriyor ve bu yeni araçlar kullanıcıların ilgisini çekeceğe benziyor.


Çift pozlama isimli yeni filtre, iki farklı fotoğrafı bir kare üzerinde birleştirmeyi mümkün hale getiriyor. İki fotoğraf seçilerek uygulanan filtrede üst üste bindirilen görsellerin transparanlık derecesi ayarlanabiliyor ve farklı filtre seçeneklerinden biri seçilerek işlem tamamlanıyor.

Bir diğer özellik ise fotoğrafları genişletmeye yarıyor. Normalde görselin alanını genişletmek kenarlarda beyaz boşluklar kalıyor ve bu da hoş olmayan bir görüntüye sebebiyet veriyor. Snapseed bu yeni özellikle içeriğe uygun olarak genişletme yapabiliyor. İnsanların kişilerin bulunduğu fotoğraflarda bu araçla iyi bir sonuç elde etmek mümkün görünmüyor ancak bir manzara fotoğrafını bu özellikle başarılı bir şekilde uzatabilmek mümkün.

Son araç olan “duruş” ise güncellemeyle gelen en etkileyici özellik diyebiliriz. Çekilen fotoğraf bazen tam olarak istediğimiz gibi çıkmayabiliyor. Özellikle de her zaman çekmemizin mümkün olmadığı bir kareyse veya önemli bir mekanda çekilen fotoğrafta yüz ifadesi ya da başın duruşu iyi çıkmadıysa bu durum oldukça can sıkıcı oluyor. Bu araç yüzü 3D olarak modelliyor ve değişiklikler yapmaya imkan tanıyor. Örneğin kişinin göz bebekleri büyütülebiliyor, daha fazla gülümsemesi sağlanıyor ve odak uzaklığı ayarlanabiliyor. Hatta yüzün nereye doğru dönük olacağı da kısmen ayarlanabiliyor. Tabii ayarları aşırı uçlara aldığımızda gerçek dışı görüntüler oluşabiliyor fakat makul düzenlemelerle gerçekçi bir hava oluşturulmasının önünde hiçbir engel yok.

iOS ve Android için yayınlanan güncellemeyi telefonunuza indirebilirsiniz. Eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve Snapseed’e halen bir şans vermemişseniz bu yeni güncelleme ile birlikte uygulamayı denemenizi tavsiye ederiz.

YORUMLAR