Slack’e şifreli rakip geliyor

Medyaloji.net » teknoloji » Slack’e şifreli rakip geliyor
Slack’e şifreli rakip geliyor

Kurumsal alanda büyük başarı yakalayan proje yönetim uygulaması Slack’e dişli bir rakip daha geliyor gibi görünüyor.

Microsoft’un Slack’e karşı Teams uygulamasını yayına almasından sonra şimdi de OkCupid ve SparkNotes uygulamalarının arkasındaki geliştiriciler, Maxwell Krohn and Chris Coyne, Slack’e alternatif olacak uçtan uca şifreli bir proje yönetim uygulaması geliştirdiklerini duyurdular.

İkilinin 2015 yılında kurdukları ve şifreleme teknolojileri geliştiren startup’ları Keybase üzerinde geliştirilen yeni uygulama Keybase Teams adını alacak. Henüz erken aşamada olan uygulama yayına girdiğinde, WhatsApp’ta olduğu gibi, takımların arasındaki tüm iletişimi güçlü bir algoritma ile uçtan uca şifreleyecek. Bu da kimsenin bu yazışmalara dışarıdan müdahil olup okuyamayacağı anlamına geliyor. Diğer bir deyişle, endüstri casusluğu konusunda hassas olan işletmelerin Slack’i bırakıp Keybase’e geçmeleri çok muhtemel görünüyor.

Keybase Teams’in kullanıcı arayüzünün de Slack’e benzer olacağı vurgulanıyor. Bu sayede Slack’ten Keybase’e geçişin de kolay olacağının altı çiziliyor.

Kısa sürede 5 milyar dolarlık değere ulaşan proje yönetim uygulaması Slack, bu alanda hala önemli fırsatların bulunması nedeniyle pek çok geliştiricinin hedefinde bulunuyor. Piyasa doygunlaşıncaya veya Slack ya da diğer bir uygulama ezici üstünlük sağlayıncaya kadar yeni alternatif uygulamaların sık sık ortaya çıkması da kaçınılmaz görünüyor.

YORUMLAR