Şirketinden ayrılarak servet elde edecek

Medyaloji.net » iş dünyası » Şirketinden ayrılarak servet elde edecek
Şirketinden ayrılarak servet elde edecek

Yahoo CEO'su Marissa Mayer Verizon'a satılan şirketten ayrılarak görevini bırakacak. Fakat Mayer işsiz kalacak olsa bile servet kazanmış olacak.

 AABD'li Verizon firması Yahoo'yu satın almıştı. Bu olay sonrası şirket CEO'su Marissa Mayer görevinden ayrılacak. Ancak Mayer tazminat olarak servet elde edecek.

4.48 milyar dolar karşılığında Verizon'a satılan şirketin satış işlemine son onayı vermesi Marissa Mayer'a bir servet kazandıracak.New York Times'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Haziran ayında son kez onaylanacak satış işleminin gerçekleşmesinin ardından Mayer'a bugünkü değeri 186 milyon dolar olan hisse senetleri tazminat olarak verilecek.Mayer'ın alacağı bonuslar ve hisse senedindeki beklenen artış göz önünde bulundurulduğunda Mayer'ın Yahoo'dan 200 milyon dolar (yaklaşık 720 milyon TL) tazminat alacağı belirtiliyor.Şirketin değer kaybını bir türlü durduramayan Mayer, geçtiğimiz aylarda 2014'teki hack skandalı nedeniyle şirket tarafından suçlu bulunmuş ve 2 milyon dolarlık bonusundan olmuştu.Şirketin medyatik CEO'su Marissa Mayer, teknoloji dünyasında zirveye çıkabilen ender kadınlardan birisi.

YORUMLAR
En çok okunan haberler