Şimdi de Facebook’a geliyor

Medyaloji.net » sosyal medya » Şimdi de Facebook’a geliyor
Şimdi de Facebook’a geliyor

Zamanında Snapchat’i satın almak istediğinde kapıların yüzüne kapandığı Facebook, adeta Snapchat’i bitirmeye yemin etmiş gibi hareket etmeye devam ediyor.

Snapchat benzeri hikayeler özelliğini Instagram’a getirdiğinde bunu bir nebze olsa anlayışla karşılamıştık. Çünkü Instagram, Snapchat’in rakibi sayılırdı. Ancak bununla yetinmeyen Facebook, hikayeler özelliğini WhatsApp’a bile dahil etti. Şimdiyse Facebook’ta hikayeler dönemi başlıyor.

Belirtilenlere göre Facebook’un Snapchat’ten “ilham aldığı” özellik yakında Facebook’un tepesinde kendisine yer bulacak. Bugün itibarıyla Facebook’un iOS uygulamasında kendisini gösterecek olan özellik sayesinde Instagram’da ve WhatsApp’ta olduğu gibi kullanıcıların paylaştığı fotoğraflar hikayeler kısmında görünecek ve 24 saat sonunda silinecek. Kullanıcılar isterse Facebook Messenger aracılığıyla fotoğraflara yorum yapabilecek. Şimdilik iOS’te başlayacak olan güncellemenin gelecekte Android’e ve büyük ihtimalle masaüstü sürümüne de gelmesi bekleniyor.

Hikayeler özelliğini sevseniz de, sevmeseniz de Facebook’un bu özellikten vazgeçmeye hiç ama hiç niyeti yok. Gelen bilgiler Instagram’ın bu özelliğe kavuştuktan sonra kullanıcı kitlesine 100 milyon kişiyi eklediğini gösteriyor. Hal böyleyken Facebook’un sahip olduğu her platformda hikayelerle karşılaşmamızda şaşırılacak bir durum yok. Hikayeler Facebook’un tüm uygulamalarına yayıldığına göre artık Facebook’tan farklı yenilikler görmeye hazırlanabiliriz. Umarız gelecek olan yenilikler hikayeler özelliğinden daha yaratıcı şeyler sunar.

YORUMLAR