Şimdi de akıllı masa üretildi...

Medyaloji.net » teknoloji » Şimdi de akıllı masa üretildi...
Şimdi de akıllı masa üretildi...

Akıllı telefonlar,saatler, valizlerden sonra şimdi de akıllı masa üretildi. Bakın bu masa neler yapabiliyor?

Stir adlı bir firma tarafından üretilen akıllı masalar yetenekleriyle göz dolduruyor. Serisinin ikinci üyesi olan Kinetic Desk M1, günlük alışkanlıklarınızı öğreniyor, size ne zaman ayağa kalkmanız ve dik durmanız gerektiğini hatırlatarak, kendisini sizin için alçaltıp yükseltebiliyor. Akıllı masanın teknik özellikleri de bir hayli şaşırtıcı; 1 GHz işlemci, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları ile Linux işletim sistemli 5.5 inç’lik bir dokunmatik ekran…

İlk model olan Stir F1’e göre daha ucuz olan masa, daha hafif, ince ve çok daha kolay monte edilebiliyor. Ürünün dört ayrı bütünleşik güç ünitesi mevcut ve cihaz ile birlikte aktif hale getiriliyor. Ön sol köşede yer alan dokunmatik ekran üzerinden manuel olarak yüksekliği ayarlayabilirken, Whisperbreath adlı özellik sayesinde masadan kalkıp yürümeniz gerektiğinde M1 tarafından uyarılıyorsunuz.

Masanın altında yer alan termal ısı dedektörleri, kullanıcının ne zaman oturduğunu, hangi pozisyonda olduğunu ve ne zaman masadan uzaklaştığını da tespit ediyor ve hafızaya kaydederek tavsiyelerini sunuyor. Fitbit akıllı bileklikle de uyumlu olan Stir Kinetic Desk M1, veri alışverişi yaparak bulut tabanlı sistem üzerinden kayıtları aktarıyor.

İlk model olan F1 halen 4 bin 190 dolardan satılırken, yeni nesil ürün M1 ise 2 bin 990 dolardan satılıyor. Tabii bu fiyat tek bir masa için geçerli. Şirketin internet sitesinden sipariş edilebilen akıllı masa yaklaşık olarak 8 haftada teslim ediliyor. 

YORUMLAR