Sedef Kabaş beraat etti

Medyaloji.net » medya » Sedef Kabaş beraat etti
Sedef Kabaş beraat etti

Gazeteci Sedef Kabaş hakkında açılan davadan beraat etti.

Gazeteci Sedef Kabaş, arama yapmak için evine gelen polislere mukavemet ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada beraat etti.

17-25 Aralık savcısıyla ilgili olarak attığı "bu savcıyı unutmayın" tweeti nedeniyle hakkında soruşturma açılan Gazeteci Sedef Kabaş, arama yapmak için evine gelen polislere mukavemet ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada beraat etti.

Kararın duyulmasıyla birlikte ilk değerlendirmesini twitter üzerinden yapan Kabaş, kullandığı sözcüklerle dikkat çekti. İste türk adaletine inandığı kaydeden Sedef Kabaş'ın o tweeti.

Sedef Kabaş Kimdir?

Londra'da doğan Kabaş 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Kazandığı Fulbright bursu ile okuduğu Boston Üniversitesinde Televizyon Gazeteciliği üzerine yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik Bölümü’nden “Söyleşi, Röportaj ve Soru Sorma” üzerine yazdığı tezi ile doktora derecesi aldı. Akademik çalışmalarına İstanbul Akademi, Pera İstanbul, Kültür Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nde “Medya İlişkileri”, “Diksiyon ve Beden Dili”, “Topluluk Önünde Etkili Konuşma”, “Röportaj Teknikleri” ve “Etkili Yazı Yazma” dersleri vererek devam etti.

CNN International'ın haber merkezi Atlanta’da çalışan ilk Türk gazeteci olan Sedef Kabaş, bu görevinde başta Ortadoğu, Avrupa ve Balkanlar olmak üzere dünyanın pek çok bölgesi ile ilgili haberler hazırladı. “Almanya'da Türk Döneri” haberi ile 1998 CNN World Report/ En İyi Ekonomi Haberi ödülünü kazandı. Sedef Kabaş 1997 yılından beri NTV (Portreler), ATV (Dönence), TV 8 (Sesli Düşünenler), Sky Türk (Haber Ötesi) kanallarında sayısız haber programına imza attı, binlerce röportaj gerçekleştirdi ve pek çok ödüle layık görüldü. 2010 yılına kadar sürdürdüğü TRT 2’deki Medya Medya adındaki programında eleştirel medya analizleri yaptı.

2007 yılında kurduğu SEDEF KABAŞ Eğitim, Koçluk ve Danışmanlık şirketi çatısı altında verdiği hizmetler şunlardır: Farklı sektörlerdeki şirketlere kurumsal itibar ve kurumsal iletişim alanlarında danışmanlık yapmak. İş dünyasının önde gelen isimlerine, üst ve orta kademe yöneticilerine birebir iletişim koçluğu hizmeti sunmak. Türkiye'nin önde gelen şirket yönetici ve çalışanlarına "Topluluk Önünde Etkili Konuşma", "Sunum Becerileri", "Etkili İletişim", "İmaj ve İtibar", "Lider İletişimi", "Medya İlişkileri", "Röportaj Sanatı", "Duygusal Zeka", "Çatışma Yönetimi", "Etkileme ve İkna" konularında grup eğitimleri vermek.

Kabaş, çeşitli kongre, konferans ve panellerde "konuşmacı" olarak iletişim ve medya alanlarındaki tecrübesini aktarmakta, ayrıca pek çok ulusal ve uluslararası kongre, konferans, basın toplantısı, seminer, fuar vb. organizasyonlarda "Master of Ceremony" (Türkçe ve İngilizce) olarak görev almaktadır.

Doğan Kitap tarafından yayımlanan Sesli Düşünenler, Zamanı Dize Getirenler, İpek Dokulu Başarılar, Soru Sorma Sanatı ve Hayatını Seçen Kadın adında beş kitabı bulunmaktadır.

YORUMLAR