‘Satın al’ düğmesinden vazgeçti

Medyaloji.net » teknoloji » ‘Satın al’ düğmesinden vazgeçti
‘Satın al’ düğmesinden vazgeçti

Twitter, kullanıcıların tweetler’i üzerinden para kazanmak için metinlerde adı geçen ürünler hakkında satın alma teklifleri sunduğu “satın al” düğmesinden vazgeçti.

Şirket içinde bu düğmeyi geliştiren 25 kişilik ekibin dağıtılması da bu vazgeçişin en büyük işareti.

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’e göre, satın al düğmesi, Twitter’ın sosyal medya hedeflerine ve yapısına uyum gösteremeyen ve para da kazandırmayan bir girişim. Dolayısıyla sosyal medya servisinin bu düğmeyi “azalarak bitirmek” gibi bir politika izleyeceği anlaşılıyor.

25 kişilik ekip, satın al düğmesinde belirecek teklifleri, firmalarla koordinasyonu, bankalarla ilişkileri de takip ediyordu. Twitter düğmeyi resmen kaldırmış değil ancak bu ekip olmadığında, artık tweetler üzerinde satın al düğmesinin görünmesi de mümkün olmayacak. Böylece düğmenin fiilen yok olacağını da söylemek mümkün. Ancak Dorsey düğmeyi Twitter’ın kodlarından çıkarmak istemiyor gibi görünüyor zira büyük bir reklam verenin önemli bir kampanyası için, uygun fiyat teklif etmesi halinde düğmenin yeniden görünür olması mümkün olabilecek.

Dağılan ekipteki 25 kişinin bir bölümü ise istifa ederek başka şirketlere geçerken diğerleri de şirket içinde başka bölümlerde görev aldı. Dorsey’in, reklam verenlerin dolarlarını şirkete çekmek için daha efektif, daha sonuç odaklı projelere odaklanmak istediği; sosyal medya servisi üzerinden ürün satışının para kazanmak için doğru yol olmadığını düşündüğü de vurgulanıyor.

YORUMLAR