Şarjınız kolay kolay bitmeyecek

Medyaloji.net » teknoloji » Şarjınız kolay kolay bitmeyecek
Şarjınız kolay kolay bitmeyecek

Apple kullanıcılarının en büyük şikayeti olan kısa sürede biten şarja çözümler ve ipuçları haberimizde...

Hemen hemen her kullanıcının akıllı telefonlardaki en büyük şikayeti olan şarj problemi elbette Apple akıllı telefonlarda yani iPhone‘larda da mevcut. Genelde iPhone kullanan hemen hemen herkes telefonunun batarya performansı hariç hemen hemen her özelliğinden memnun olduğunu belirtiyor. Ancak bu batarya performansını daha yukarıya çekmek biraz da biz kullanıcıların ellinde. Bu yazımda sizlere özellikle İOS 8 ‘de batarya performansını yukarıya taşıyacak bazı ipuçlarından bahsedeceğim.

Eminim İOS 8 ‘de pil kullanım durumunu görüntüleyebileceğinizi ve telefonunuzun bataryasını en çok tüketen uygulamaları görebileceğinizi biliyorsunuzdur. Ayarlar / Genel / Kullanım / Pil Kullanımı sekmesi altında görüntüleyeceğiniz bu uygulama bilgileri aslında iPhone ‘ununuzun pil performansını arttırmanız için çok önemli bir anahtar. Eğer görüntülenen listede kullanım oranınıza göre çok fazla pik tüketen bir uygulama mevcutsa telefonunuzdan o uygulamayı kaldırmanızı önerebilirim. Gelelim batarya ömrünüzü uzatacak ipuçlarımıza;

İnternet Bağlantınız

Wifi ağları her zaman hücresel veriye göre daha az şarj harcamaktadır. Bu yüzden Wifi ağına bağlanabileceğiniz yerlerde Wifi ağlarını tercih etmeniz batarya ömrünüzü uzatacaktır. Ayrıca Wifi ‘ye bağlıyken hücresel veriyi kapatmanız, hücresel veriyi kullanırken Wifi’yi kapatmanız sizlere etkili bir pil performans artışı sağlayacaktır. Bununu yanında kullanmadığınız zamanlarda bluetooth, AirDrop, AirPlay özelliklerini mutlaka kapalı tutun. Bu özellikleri telefonunuzun denetim merkezinden kapatabilirsiniz.

Handoff Özelliği

Handoff özelliği iPhone ‘unuzda yarım kalan bir işin diğer Apple cihazlarında kaldığınız yerden devam etmesini sağlayan bir özelliktir. Eğer Apple ürünü olarak sadece iPhone ‘a sahipseniz İOS 8 ile gelen Handoff özelliğini kullanamayacaksınız demektir. Bu yüzden fazla şarj harcayan bu özelliği açık tutmanıza gerek yok. Ayarlar/ Genel/ Handoff ve Önerilen uygulamalar sekmesine gelerek açık duran her butonu kapalı hale getirerek bu özelliği kapatabilirsiniz. Böylece kullanmadığınız ve asla kullanmayacağınız bir özelliğin fazladan şarjınızı tüketmesini engellemiş olacaksınız.

Arka plan uygulamaları

Arka planda gereksiz uygulamaların çalışmasına izin vermeyin. Ayarlar/ Genel/ Arkaplanda Uygulama Yenile bölümünden kullanmadığınız ve gereksiz gördüğünüz uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyebilirsiniz.

Güncellemeler

App Store güncellemelerinin arka planda çalışmasına izin vermeyin. Eğer App Store güncellemeleri otomatik modda çalışırsa App Store güncelleme yapabilmek için sürekli kontrol yapar ve şarjınızı tüketir. Uygulamalarınızı App Store ‘dan uygulamalarım bölümüne gelerek el ile güncellemeniz sizlere ciddi bir batarya performans artışı sağlayacaktır. Ayarlar/iTunes & App Store / Otomatik İndirmeler kısmından “Güncellemeler” sekmesini kapatarak otomatik indirmeyi özelliğini kapatabilirsiniz.

Konum Servisleri

Konum servisinin gereksiz kullanımına izin vermeyin. Uygulamaların hemen hemen hepsi pil tüketimini en çok konum servislerini kullanarak yapmaktadır. Ayarlar / Gizlilik / Konum Servisleri kısmından istediğiniz uygulamaların konum servisi kullanmasını kapatabilirsiniz. Bazı uygulamalarda beliren “kullanırken” seçeneği o uygulamanın sadece açıkken konum servisi kullanacağı anlamına gelmektedir. Bu seçenek bazı uygulamalar için en mantıklı seçenek olabilmekte.

Bildirimler

Gereksiz bildirimlerin önüne geçin. Ayarlar / Bildirimler kısmından önemsiz gördüğünüz uygulamaların size bildirim yollamasını engelleyerek şarj ömrünüzü uzatabilirsiniz.

Ekran

Ekran parlaklığınızı telefonunuzun otomatik belirlemesine izin verin. iPhone ‘larda harika bir şekilde çalışan bu sensör, telefonunuzun ışığa göre en iyi parlaklıkla çalışmasının yanında size en iyi pil tasarrufunu da sağlayacaktır. Bunun yanında koyu renkli arka planlar kullanmanız en çok şarj tüketen ekranın daha tasarruflu çalışmasını sağlayacaktır.

Bu ipuçları sayesinde telefonunuzun pil ömrünü hissedilebilir bir ölçüde arttırabilirsiniz. İOS 8 üzerinden hazırlanan bu rehberdeki her ipucu telefonunuzun mevcut özelliklerinden kısmadan şarj tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır.

YORUMLAR