Samsung'tan rüşvet skandalına cevap!

Medyaloji.net » teknoloji » Samsung'tan rüşvet skandalına cevap!
Samsung'tan rüşvet skandalına cevap!

Rüşvet iddiaları nedeniyle hisseleri yüzde 2 değer kaybeden teknoloji devi Samsung’dan merakla beklenen açıklama nihayet yapıldı.

 Güney Koreli şirket geçtiğimiz günlerde rüşvet skandalı nedeniyle zor günler yaşamaya başladı. Samsung’un ifadesi alınan ve tutuklama talebiyle mahkeme karşısına çıkacak müstakbel lideri hali hazırda Başkan Yardımcısı Lee Jae-Yong ile ilgili beklenen açıklama şaşırtmadı…

ABD’nin Washington eyaletinde dünyaya gelen 48 yaşındaki Lee Jae-Yong, 1991’den bu yana Samsung’da çeşitli görevler üstlenmiş ve son olarak Başkan Yardımcılığına kadar yükselmişti.

Güney Kore’deki rüşvet soruşturması ile ilgili açılan davada Samsung Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee, Devlet Başkanı’nın hapisteki baş danışmanına 16 milyon euroluk bir rüşvet vermekle (Choi Soon-Sil’e bağlı olan organizasyonlara yaklaşık olarak 36.42 milyon dolarlık rüşvet vermek ile) suçlanmış bunun üzerine Jae-Yong Lee hakkında da tutuklama kararı çıkartılmış ve 22 saat süren bir ifade verme sürecinin neticesinde Jae-Yong Lee’nin Kore Başsavcılığı’nın tutuklama talebiyle mahkeme karşısına çıkarılmasına karar verilmişti.

Samsung bir numaralı ismine destek çıktı

Güney Koreli dev teknoloji şirketi Samsung rüşvet iddialarının kabul edilemez ve Lee’nin tutuklanmasının “Gereksiz” olduğunu belirterek, Yong’un Samsung C&T ve Cheil Industries adlı iki iştirakinin birleştirilme sırasında söz konusu para transferleriyle bir ilgisinin olmadığını ve aktarılan miktarların tamamen yardım amacıyla olduğunu belirtti.

YORUMLAR