Samsung PC pazarından çekiliyor

Medyaloji.net » teknoloji » Samsung PC pazarından çekiliyor
Samsung PC pazarından çekiliyor

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, yazıcı bölümünü HP'ye sattıkran sonra şimdi de PC birimini devretmeye hazırlanıyor. Samsung konuyla ilgili Lenovo firmasıyla görüşmelerini sürdürüyor.

Samsung'un sektörle boğuşan bölümlerinden kurtulmaya çalıştığı artık sır değil. Yazıcı bölümünü HP'ye sattıktan sonra şimdi de PC biriminden vazgeçmeye hazırlanıyor. Güney Koreli firmanın PC bölümünü Lenovo'ya satışı üzerine müzakerelerde yer aldığı bildiriliyor. Yerel basına göre iki şirketin görüşmeleri ilk kez bu yılın başlarına start aldı.

Henüz bir anlaşmaya varılmamış olmasına rağmen Samsung'un yıllarca emek verdiği PC pazarından çekilmeye oldukça hevesli olduğu bildiriliyor. Güney Kore medyasından IBTimes, anlaşma fiyatının 850 milyon dolara yakın olmasının muhtemel olduğunu yazıyor. Ancak Lenovo'nun kartlarını doğru oynaması halinde, özellikle de Samsung'un son 12 aydaki PC işlerinin ağır performansı göz önüne alındığında bu rakamı kolayca düşürebileceği de olasılıklar dahilinde.

Lenovo, HP ve Dell pazar lideri


Samsung'un PC bölümünü sattığını görmek şaşırtıcı değil. Çünkü şirket, bu pazara sürekli yatırım yapan diğer firmalara kıyasla zemin kaybetti. Son yıllarda PC pazarı çökmesine rağmen, Lenovo önde gelen şirket olmaya devam ediyor. Samsung ise rekabete ayak uyduramadı. Dell ve HP gibi şirketler de PC sektöründe iyi çalışmaya devam eden diğer üreticiler olarak sıralanıyor. 

YORUMLAR