Rüzgar Çetin tam kusurlu

Medyaloji.net » medya » Rüzgar Çetin tam kusurlu
Rüzgar Çetin tam kusurlu

Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in yargılandığı davada kritik rapor mahkemeye ulaştı.

 İstanbul Beşiktaş’ta, spor otomobiliyle ekip otosuna çarparak polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün ölümüne, bir polisin de yaralanmasına neden olan yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in yargılandığı davada kritik rapor mahkemeye ulaştı.
Ocak ayındaki kazanın ardından 22.5 yıl hapis talebiyle tutuklu yargılanan Çetin’in avukatı, o geceye ilişkin bilirkişi raporu istedi.

Habertürk'te yer alan habere göre, İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi 2 trafik uzmanı tarafından hazırlanan ve haziran ayında mahkemeye sunulan raporda, şu ifadeler yer aldı: “Rüzgar Çetin tam kusurlu görülse de kazanın ölümle sonuçlanmasında maktul ve müştekinin emniyet kemeri takmamış olmaları kendilerinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığı göz önüne alınırsa, Rüzgar Çetin’in asli kusurlu olduğu ancak tam kusurlu olarak görülemeyeceği kanaatine varıldığı...”

KEMER ZORUNLULUĞU

Mahkeme heyeti bu raporu yeterli bulmadı ve dosyayı Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Kurum kazayı inceledi ve hazırladığı raporu geçen hafta 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Rüzgar Çetin’in dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareketleriyle asli kusurlu olduğu belirtilen raporda polis aracını kullanan Emre Tetik’in kusursuz olduğu vurgulandı. Adli Tıp, tartışma yaratan emniyet kemeri konusuna da şöyle değindi: “Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 150. maddesinde; yakın koruma, harekât, tatbikat ve devriye görevi yürüten veya olaylara müdahale eden askeri ve genel kolluk görevinde bulunan sürücü ve yolcuların kemer takmalarının zorunlu olmadığı yazılıdır. Bu nedenle görevli olduğu araçta yolcu olarak bulunan İsmet Fatih Alagöz’e kusur izafe edilmesi uygun bulunmamıştır.”

YORUMLAR