Router'ınız Yıllardır CIA'e Karşı savunmasız mı?

Medyaloji.net » teknoloji » Router'ınız Yıllardır CIA'e Karşı savunmasız mı?
Router'ınız Yıllardır CIA'e Karşı savunmasız mı?

WikiLeaks'in yayınladığı yeni sızıntılara göre ABD istihbarat teşkilatı CIA, yıllarca vatandaşları ve kurumları işte böyle hack'lemiş!

 En son haberlere göre WikiLeaks, ABD istihbarat teşkilatının, yani CIA'in elektronik ev eşyalarına ne derecede erişebildiği ile ilgili tüyler ürperten yeni bir sırrı ortaya çıkardı. 2010'da sızan bir dokümana göre, Merkezi İstihbarat Teşkilatı (Central Intelligence Agency, CIA), uzun zamandır Amerikan vatandaşlarının tarama geçmişlerine, e-posta adreslerine ve telefon numaralarına, kablosuz router'larda bulunan açıkları kullanarak erişiyor.

CIA, 2012'de ABD'de bulunan bir çok tüketici sınıfı kablosuz router'ı bahsi geçen teknik ile hack'lemiş. Dokümana göre bu router'ların hedef alınmasının sebebi veri dağıtımı için kullanılıyor olmaları ve güvenlik önlemlerinin düşük olması.

Bu programın çalışabilmesi için router'a bir firmware aşılamak gerekiyor. İddiaya göre CIA, 10 farklı markadan 25 farklı router modeline bu aşılamayı yaptı. Bu markalar arasında Asus, Linksys, Netgear ve bir çok diğer 2012 model router modelleri bulunuyor.

Şu an itibariyle benzer gizlilik ihlallerinin hangi resmi kuruluşlar tarafından yapılıp yapılmadığı hakkında bir bilgi maalesef yok. Ayrıca router üreticileri de bu açıklar ile ilgili önlem alıp almadıkları konusunda her hangi bir açıklama yapmış değiller.

YORUMLAR