Retrodan vazgeçemeyenlere modern kasetçalar konsepti

Medyaloji.net » teknoloji » Retrodan vazgeçemeyenlere modern kasetçalar konsepti
Retrodan vazgeçemeyenlere modern kasetçalar konsepti

Retro kültürün iyiden iyiye yerleşmesiyle nostaljik ürünlerin günlük hayatımızda kapladığı yer de arttı.

Belki plaklar kadar popüler değil ancak kasetlerin satışında da ciddi bir artış söz konusu. Haliyle eski hantal kasetçalarlar yerine biraz daha modern bir şeyler görmemiz sürpriz olmaz.

Kasetçalarları teknolojik gelişmelere göre yontan Elbow, oldukça ilginç ve nostaljik bir proje. Retro teknolojilere duyulan özlem ışığında geliştirilen Elbow, kullanıcılara eski deneyimi yenilenmiş bir halde sunuyor. Oldukça kompakt bir tasarıma sahip olan Elbow, kaseti içine hapsetmiyor; aksine kasetin “bir parçası” oluyor.

Sıradan kasetçalarlarda kaset üstünde yer alan her iki teker için de bir çark bulunurken, Elbow sadece tek bir tekeri döndürüyor. Kaseti her iki tarafa da döndürebilen Elbow’un üstünde bir kontrol tekeri yer alıyor. Burada ses yüksekliğini ayarlayabilir ya da ileri-geri sarım işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Cihazda sadece iki bağlantı noktası yer alıyor: mini-USB ve 3,5 mm’lik ses girişi. Şarj ederek çalıştırabileceğiniz konseptte kasetin tamamen açıkta kalması ise taşıma problemi oluşturabilir gibi görünüyor.

Henüz konsept aşamasında olan bu projede zaman içinde değişiklikler gerçekleşmesi de olası tabii ki. Örneğin mini-USB yerine bir USB Type-C tercih edilebilir. Ürünün son kullanıcıyla buluşup buluşmayacağı ise şimdilik kesin değil. Ancak Elbow için pazar araştırmaları devam ediyor.

YORUMLAR