Reklam şirketini kapatıyor

Medyaloji.net » teknoloji » Reklam şirketini kapatıyor
Reklam şirketini kapatıyor

Facebook, iki yıl önce 500 milyon dolar ödeyerek satın aldığı video reklam şirketi LiveRail'ı kapatacağını duyurdu. Peki, yolunda gitmeyen nedir?

 LiveRail şirketi, video üreticileri ile reklam verenleri buluşturan bir reklam-alışveriş servisi olarak tanımlanabilir. Facebook tarafından iki yıl önce 500 milyon dolar ödenerek satın alınan servis, videolara reklam vermek isteyen reklam verenlerin teklif sunarak reklamlar içinde yer almasını sağlıyordu. Sosyal medya devi bu şirket sayesinde, daha fazla video üreticisinin kendi sosyal medya servisi içinde video yayınlayacağını ve gelir elde edeceğini umuyordu.

Ancak işler istendiği gibi gitmedi. Servisi bir türlü kendi video sistemine başarıyla entegre edemeyen Facebook, sonunda ondan vazgeçti. Nisan ayında CEO’su işten ayrılan LiveRail’de bir grup çalışanın de işine son verilmişti.

Zuckerberg’in planına göre, sosyal medya devi LiveRail’den vazgeçerken, kendi içinde geliştirdiği Facebook Audience Network’u hizmete sokacak. LiveRail’in reklam alışveriş platformu FBX’in devre dışı kalmasıyla, reklam verenler artık reklamlarını yerleştirmek için Audience Network’u kullanmaya başlayacaklar.

Böylece, Zuckerberg’in birkaç yıldır hızla devam eden milyarlarca dolarlık ürünler satın alma dalgasında, çöpe giden 500 milyon dolar kesinleşmiş oldu. Neyse ki WhatsApp, Instagram veya Oculus gibi multi milyar dolarlık servislerde şimdilik sorun görünmüyor.

YORUMLAR