Popüler Google aramaları

Medyaloji.net » » Popüler Google aramaları
Popüler Google aramaları

2014 yılının sonuna geldiğimiz bu ayda Google'ın arama servisi yıl boyunca popüler olan aramaları paylaştı.

Yıl sonu yaklaşırken, teknoloji şirketleri yılı özetleyen listeler/videolar paylaşmaya devam ediyor. Dünyanın önde gelen arama motoru Google 2014 yılı boyunca Türkiye'de ve dünyada popüler aramaların listesini açıkladı.

Google Trends altından ulaşabileceğiniz listelere Türkiye özelinde baktığımızda Yükselen Aramalar’da genel olarak ülke gündeminin izlerini görmek mümkün.

Ülke gündemini birebir yansıtan Seçimler, Soma, İşid, Kobani, Torba yasa, Gazze gibi başlıklar listenin yarısını oluşturuyor. Listenin diğer yarısı ise Dünya Kupası, Flappy Bird, Als hastalığı, Selfie gibi daha sosyal konulardan oluşmuş. Yani 2014 kısa bir özetini yakalamak mümkün bu listelerden. 

Popüler Diziler

Gündelik hayatın en büyük eğlencesi haline gelen diziler ayrı bir kategori altında toplanmış. Hepimiz reyting listelerini takip ediyor, dizinin yayınlanacak yeni bölümünü bekleyemeden fragmanını izliyoruzdur. Dizilerdeki karakterlerle birlikte ağlayıp birlikte gülüyor onları kendi çocuğumuz eşimiz ya da arkadaşımız gibi seviyoruz. Neredeyse dizilerle yatıp dizilerle kalkıyoruz. 

Peki bu kadar dizikolik bir ülkenin 2014 en çok arananlar listesinde üst sıraya yükselebilmeyi başarabilmiş yapımları neler? 

Popüler Filmler

Her hafta vizyone giren yeni filmlerle heyecanlandığımız bir gerçek. Özellikle soğuk kış günlerinde evden çıkıp soluğu aldığımız ilk yer sinema salonlarıdır genelde.

Film süresince bir dakika bile gözümüzü perdeden ayırmadığımız filmlerin Oscar heykelciği yarışını izlemek ise ayrıca zevklidir. Günler öncesinden tahminler yapılır listeler çıkartılır. Gezi Belgeselinin sansürlenmesiyle gündeme bomba gibi düşen altın Portakal Film Festival'de yılın en çok konuşulan film etkinliklerinden biriydi.

Yabancı yapımlar kadar yerli yapımların da desteklendiği sinema sektörüne bir de Google'ın gözünden bakalım.

Popüler Televizyon Programları

Hayatımızda önemli yer tutan televizyonun analizini yapmadan geçmek olmazdı. Diziler kadar eğlence ve yarışma programları da önemli bir yer tutuyor televizyon sektöründe. 

Peki izleyenler olarak biz bu yıl en çok hangi programları aradık?

Dünyanın Araması

Türkiye'nin olduğu kadar tüm dünyanın da aradıkları merak konusudur. Dünya gündemi bütün yıl boyunca bizi de yakından ilgilendirdi. Afrika'daki Ebola salgınına yardımlar, sınırımızdaki savaşlara verdiğimiz tepkiler, teknolojik gelişmeler, teknoloji dünyasındaki ilerlemeler derken dünyalılar olarak tek yürek olduğumuzu birkez daha kanıtladık. 

Bakalım bütün dünya yıl boyunca ne aramış?

 

 

 

YORUMLAR