Pirelli takviminin fotoğraflarını Peter Lindbergh çekecek

Medyaloji.net » dünya » Pirelli takviminin fotoğraflarını Peter Lindbergh çekecek
Pirelli takviminin fotoğraflarını Peter Lindbergh çekecek

Alman fotoğrafçı Peter Lindbergh, her yıl merakla beklenen Pirelli takviminin bu yılki fotoğraflarını çekecek.

 Pirelli akviminin 44. sayısının fotoğraf çekimleri Alman fotoğrafçı Peter Lindbergh tarafından gerçekleştirilecek. Ünlü fotoğrafçı, moda fotoğrafçılığında keskin değişiklikler gerçekleştirmesi ve kadını idealize etmesiyle diğer fotoğrafçılardan ayrışıyor.

1996 ve 2002 yıllarında da Pirelli takviminin fotoğrafçısı olan Peter Lindbergh, erken dönem Alman sineması ve çocukluğundaki sanayi bölgeleri, danslar ve kabarelerin güçlü etkileri, manzaralar ve uzay fotoğrafları çalışmalarıyla tanınıyor.

Vogue, The New Yorker, Rolling Stone, Vanity Fair, Harper's Bazaar US, Wall Street Journal Magazine, The Face, Visionaire, Interview ve W. gibi en saygın moda markaları ve dergileriyle çalışan Lindbergh’in eserleri çok sayıda güzel sanatlar müzesinde ve galerilerde yer almaktadır.

2016 Pirelli takvimi, 2000 yılında koreograf Mark Morris’in dansçılarının yer aldığı Pirelli takviminin de yaratıcısı olan Annie Leibovitz tarafından çekilmişti. Takvimde, farklı demografik yapıda üst düzey başarılara ulaşmış 13 kadın yer almıştı.

YORUMLAR