PayPal, Visa ile ortak oluyor

Medyaloji.net » teknoloji » PayPal, Visa ile ortak oluyor
PayPal, Visa ile ortak oluyor

Online ödeme servisi PayPal, kredi kartı şirketi Visa ile ortaklık kurarak yeni ürünler geliştireceklerini açıkladı.

 İkinci çeyrek raporlarını açıklayan şirketlerden PayPal, online ödeme sektöründeki gücünü bir kez daha gösterdi. Hisse başına 36 cent kazanç açıklayan ve gelirlerinde %15 artış yaşan PayPal, 2,65 milyar dolarlık gelirleriyle göz doldurdu.

Türkiye’den çıkmak zorunda kalan online ödeme servisi, ikinci çeyrek raporunun ardından ise Visa ile ortaklık kuracağını açıkladı. Ortaklığın detayları henüz belli değil ancak Visa müşeterilerinin online hesaplarına erişimi ve fiziksel alışverişlerde online ödeme servisindeki parayı doğrudan kullanabilmek gibi seçeneklerin mümkün olması bekleniyor.

Visa ortaklığı ile birlikte PayPal’ın gelirlerinde çok büyük bir sıçrayış da bekleniyor. Sadece online alışveriş ve para transferleri hizmetleri ile dahi büyük bir gelir yaratabilen ödeme servisinin, Visa ortaklığı ile geliştireceği yeni ürünler sayesinde kazançlarını katlaması mümkün görünüyor. Bu beklenti aynı zamanda şirketin borsadaki hisselerinin de kısa süre içinde çok hızlı yükselebileceği öngörüsünün dile getirilmesine neden oluyor.

YORUMLAR