Özgür Gündem destekçisi 5 isme soruşturma

Medyaloji.net » medya » Özgür Gündem destekçisi 5 isme soruşturma
Özgür Gündem destekçisi 5 isme soruşturma

Özgür Gündem gazetesi için düzenlenen kampanyaya destek veren beş nöbetçi genel yayın yönetmeni hakkında soruşturma açıldı.

Bianet'ten Elif Akgül'ün haberine göre, haklarında, soruşturma açılan, kampanyaya destek veren nöbetçi genel yayın yönetmenlerinden Faruk Eren, Ertuğrul Mavioğlu, Ayşe Düzkan ile Özgür Gündem Sorumlu Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya bugün ifade verdi.

Mavioğlu, Düzkan ve Eren'in haricinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan Melda Onur ve Mustafa Sönmez'e de soruşturma açılmıştı.

SORUŞTURMANIN GEREKÇESİ 'ÖRGÜT PROPAGANDASI'

Bianet'e bilgi veren Özgür Gündem gazetesi avukatı Özcan Kılıç, önceki beş kişiye ek olarak nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan Eşber Yağmurdereli, Ragıp Duran, Ahmet Abakan, Ömer Ağın ve Nurcan Baysal'a da soruşturma açıldığını söyledi.
Avukat Kılıç, soruşturmaların "örgüt propagandası" gerekçesiyle başlatıldığını aktardı.

MAVİOĞLU: O YAZILAR HABER DEĞERİ TAŞIYOR

İfade sonrası Bianet'e konuşan Mavioğlu da sorguda savcıya gazeteciliği anlattıklarını söyledi. Kendilerine haber toplantısına katılıp katılmadıklarını, haberler hakkında soruşturma olup olmadığının sorulduğunu söyleyen Mavioğlu, "Bu gazetedeki yazıların haber niteliği taşıdığı için yayınlandığını söyledim" diyerek şöyle devam etti:

"10 Mayıs tarihli gazetedeki 5 ayrı haber nedeniyle hakkımda soruşturma başlatmışlar. Polis tutanağı üzerinden savcıya gelen bilgilerden oluşan bir soruşturma.

"İfadede yayımlanan haberlerin sorumluluğunu taşımak için orada olduğumuzu söyledim. Bu gazetede yer alan yazılar haber niteliği taşıdığı için yayımlandı. 2013, 2014 ve 2015'te Özgür Gündem hakkındaki soruşturma 1-2 iken bugün neredeyse her nüsha için soruşturma başlatılıyor. Bunun konjonktürle ilgili olduğunu savcıya da söyledim. O da 'hayır' demedi.

"HABERCİLİK SORGULANIYOR"

"Burada habercilik sorgulanıyor. Gazetecilik olan olayları duyurmak içindir. 2013'te, 2014'te bugün hakkımda soruşturma başlatılan haberler ana akım gazetelerde de yer alıyordu. Bugün diğer gazetelerde bu haberlerin yer almaması, o gazetelerin uyguladığı otosansürdendir."

Bu haberlerin yaygın medyada yer almamasının sebebinin açılan soruşturmalar olduğunu belirten Mavioğlu "Zevkle çalıştım, bugün çağırsalar yine gider Özgür Gündem'de çalışırım. Onlar soruşturma açacaklar diye mesleğimizi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

3 Mayıs'ta Özgür Gazeteciler Cemiyeti Eş Başkanları Nevin Erdemir ve Hakkı Boltan'ın başlattığı nöbeti, bugüne değin Melda Onur, Ertuğrul Mavioğlu, Eşber Yağmurdereli, Erol Önderoğlu, Ayşe Düzkan, Fehim Işık, Yıldırım Türker, Mustafa Sönmez, Faruk Eren, Ahmet Abakay, Celal Başlangıç, Uğur Güç, Nurcan Baysal, Ragıp Duran, Mehmet Güç, Beyza Üstün, Celalettin Can, Sebahat Tuncel ile Uğur Karataş ve Öncü Akgül sürdürdü.

YORUMLAR