Otonom sürüş için anlaşma tamam

Medyaloji.net » teknoloji » Otonom sürüş için anlaşma tamam
Otonom sürüş için anlaşma tamam

Otonom sürüş teknolojileri alanındaki rekabet, teknoloji firmalarının büyük yatırımları ile devam ediyor.

Sadece bilgisayarlar için işlemci üreterek ayakta kalamayacağını fark eden Intel’in, geçtiğimiz yıllarda otonom sürüş teknolojisi alanına girmek için milyarlarca dolarlık satın almalar ve yatırımlar yaptığını biliyoruz. Intel şimdi, rakipleri Waymo ve Nvidia’ya karşı önemli bir zafer kazanmış görünüyor.

Halihazırda otonom sürüş konusunda Waymo ile çalışan Fiat Chrysler, Google’ın otonom sürüş programına hibrid minivanı Pacifica’yı verirken, Waymo’dan da teknoloji transferi sağlıyor. Fiat şimdi otonom sürüş teknolojisi konusunda Intel’den de destek alarak, farklı teknolojilerin faydalarını araçlarına adapte etme yoluna gideceğini göstermiş oldu. Böylece Intel de daha önce Waymo tarafından sahiplenildiği düşünülen Fiat Chrysler’a kendi teknolojilerini satma imkanına kavuşmuş oldu.

Fiat’ın bu kararı aynı zamanda Intel’in Mobileye ve diğer otonom sürüş teknolojilerini satın alırken ne kadar doğru bir hamle yaptığını da ortaya koyuyor zira Fiat Chrysler, Intel’in elindeki güçlü teknolojiler olmadan rekabetçi bir otonom araç modeli üretemeyeceğini düşündüğünün altını çizmiş oldu. Bu hamle, diğer üreticilerin de Intel’e yakınlaşmasını ve Intel’in sektörde güçlü bir paya sahip olmasını sağlayabilir.

YORUMLAR