Ofo’ya 700 milyon dolar yatırım

Medyaloji.net » teknoloji » Ofo’ya 700 milyon dolar yatırım
Ofo’ya 700 milyon dolar yatırım

Çin’in milyar dolarlık bisiklet kiralama girişimlerinden Ofo, yeni yatırım turunda Mobike‘ın 600 milyon dolarlık yatırım çıtasını bir basamak daha yukarı taşıdı.

Ofo, Alibaba öncülüğünde 700 milyon dolarlık bir yatırıma imza attı.

Daha önce Alibaba’nın Ant Financial ile yatırım yaptığı Ofo, DST’nin liderliğindeki D serisi yatırım turunda 1 milyar dolar değerlemeyi aşmıştı. 450 milyon dolarlık o yatırım turundan sonra da Mobike’ın 600 milyon dolarlık yatırımına şahit olmuştuk. Yeni imzalanan 700 milyon dolarlık yatırım ise yeniden zirvenin Ofo’nun eline geçtiği anlamına geliyor ve girişimin büyüme planlarını hızlandıracağını gösteriyor.

Alibaba’nın kendi adıyla katıldığı bu yatırım turuna liderlik eden yatırımcılar arasında Hony Capital ve CITIC Private Equity de var. Mevcut yatırımcılar Didi Chuxing ve DST Global de bu yatırım turuna katılmaktan geri kalmamış.

Rakamlarla Ofo
QR kod ile kolayca bisiklet kiralamanızı ve istediğiniz yerde bırakmanızı sağlayan Ofo, bu yeni yatırımla kullanıcı deneyimini geliştirmeyi ve küresel büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. Uluslararası açılımını Ant Financial yatırımıyla başlatan girişim 2017 sonunda 200 şehirde kullanılabilir olmak istiyor. Bisiklet filosunu 20 milyon adete çıkarmak isteyen Ofo’nun şu anki filosunda 6,5 milyon bisiklet bulunuyor.

İki yıl önce kurulan ve son sürat büyüyen girişim, 100 milyondan fazla kullanıcıya 2 milyardan fazla bisikletli yolculuk imkanı sunmuş ve şu anda 150 şehirde hizmet veriyor. Ofo yapılan günlük yolculuk sayısıysa 25 milyon. Bu rakamlara karşılık Ofo’nun en büyük rakibi Mobike’ın da uluslararası açılımını başlattığını ve kullanıcı sayısının 100 milyonu geçtiğini, 100 şehirde hizmet verdiğini ekleyelim.

ABD ve Avrupa’da bisiklet kiralama dikeydeki girişimlerin yükselişini henüz göremedik ama Çinli girişimlerin Avrupa ve ABD’ye şimdiden adım attığını da hatırlatalım. Türkiye’de de benzer bir şahsi girişim yok ama İsbike ve NextBike Konya gibi belediyelerin sunduğu ‘butik’ diyebileceğimiz bisiklet kiralama hizmetleri bulunuyor.

YORUMLAR