Nuh Köklü'nün davası 6 Ağustos'ta!

Medyaloji.net » medya » Nuh Köklü'nün davası 6 Ağustos'ta!
Nuh Köklü'nün davası 6 Ağustos'ta!

Kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü'nün failleri 6 Ağustos 2015 Perşembe günü hakim karşısına çıkacak.

Davanın iddianamesi savcılık tarafından hazırlanarak 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede tutuklu sanık Serkan Azizoğlu hakkında “kasten adam öldürme, silahla kasten öldürmeye teşebbüs ve hakaret” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Ayrıca tutuksuz sanık Nazım Coşanar, cinayeti işleyen Serkan Azizoğlu’nun suçu işlemesine yardımda bulunduğu gerekçesiyle “kasten adam öldürmeye yardım etmek” suçundan yargılanmak üzere hakim karşısına çıkacak. 

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Nuh Köklü’nün de aralarında bulunduğu arkadaş grubu 17 Şubat 2015’de Yeldeğirmeni’nde kartopu oynarken, kartoplarından birinin vitrinine gelmesini bahane eden baharatçı esnafı Serkan Azizoğlu’nun saldırısına uğramıştı. Görgü tanıklarının aktarımına göre saldırgan esnaf küfür ederek önce beyzbol sopası sonra da bıçakla gruba saldırdı. Bu sırada yere düşen bir arkadaşını kollamak isteyen gazeteci Nuh Köklü, saldırganın bıçak darbelerine maruz kaldı. Ağır yaralanan ve arkadaşları tarafından Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılan Nuh Köklü kurtarılamadı. Kaybı tüm Türkiye’de ve medya dünyasında büyük üzüntü yaratan Nuh Köklü, ailesi ve sevenleri tarafından Ankara’da toprağa verilmişti.  

YORUMLAR