Nokia'nın merakla beklenen telefonlarında sona doğru

Medyaloji.net » teknoloji » Nokia'nın merakla beklenen telefonlarında sona doğru
Nokia'nın merakla beklenen telefonlarında sona doğru

Nokia'nın merakla beklenen "geri dönüş telefonları" her geçen gün biraz daha netleşiyor...

 Nokia'nın telefon birimini Microsoft'a satmasının ardından üç yıl sonra mobil telefonlar geçtiğimiz hafta Nokia'nın sitesine geri döndü. Finlandiyalı teknoloji devi ayrıca yaptığı bir açıklamada geçtiğimiz yıl piyasaya sürmeyi planladığı Android'le çalışan Nokia akıllı telefonları üzerinde de yoğun bir mesai harcadığını belirtti.

Söz konusu yeni akıllı telefonların ise aslında HMD Global adlı başka bir firma tarafından geliştirilip satılacağı söyleniyor. HMD Global, Nokia'nın marka lisansını kendi cihazlarında kullanmak üzere alan ve daha önce Nokia'da çalışmış birçok önemli çalışanı şu anda bünyesinde barındıran bir firma. HMD'nin bazı çalışanları ayrıca Nokia'yı Microsoft'un satın almasının ardından Microsoft bünyesinde de yer almış

Yine eski bir Nokia/Microsoft çalışanı olan HMD yöneticisi Arto Nummela konuyla ilgili The Economic Times of India'ya yaptığı açıklamada firmanın planlarına dair önemli bilgiler paylaştı.

Bu bilgiler arasında en çok dikkat çekeni ise HMD çatısı altında çıkacak ilk Nokia cihazının aslında bir akıllı telefon olmayacağı. Nummela, aradan geçen zaman boyunca aslında yeni tasarımlar üretmeyi durdurmadıklarını belirtiyor ve şöyle devam ediyor: "Bugün derhal Microsoft'tan devraldığımız bir işin devamı olan bu önemli telefonlarla başlıyoruz. Yeni nesil akıllı telefonları önümüzdeki yılın ilk yarısında sunmaya başlayacağız."

HMD'nin ayrıca yeni telefonlarda özelliklere odaklanmak yerine "üst düzey kalite, rekabetçi fiyatlandırma" gibi bir anlayışa sahip olacağı belirtiliyor. Cihazlarının üretimi için Foxconn'la işbirliği yapan HMD yetkilileri önlerinde zorlu bir yol olduğunun bilincinde olsalar da pazarda ses getirmek adına son derece iddialılar.

YORUMLAR