Nisan ayının gündemi "Seçim"

Medyaloji.net » medya » Nisan ayının gündemi "Seçim"
Nisan ayının gündemi "Seçim"

Nisan ayına genel seçim, CHP’nin önseçimi ve AK Parti’deki anket sonuçları damgasını vurdu.

SİYASETİN GÜNDEMİNİ GENEL SEÇİM BELİRLEDİ

Türkiye 7 Haziran 2015 seçimlerine hazırlanırken, sayılı günler kala siyasetin gündemine genel seçim tartışmaları ağırlığını koyuyor. Nisan ayı gündemini araştıran Medya Takip Merkezi’nin (MTM) verilerine göre medyada en çok konuşulan partiler ve siyasetçiler belli oldu. Gündemin öne çıkan konuları arasında genel seçim ve 1915 olaylarının 100. yıldönümü ile ilgili yaşanan tartışmalar yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yeni anayasa ve Başkanlık vurgusu da gündemi belirleyen konular arasında…

Yeni Anayasa ve Başkanlık vurgusu…

MTM Medya Takip Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre siyaset gündeminin vurgusu, yaklaşan genel seçim ve beraberinde getirdiği tartışmalar oldu. Partilerin genel seçimle ilgili çalışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi ile ilgili açıklamaları gündemi belirleyen konular arasında öne çıktı. En çok konuşulan siyasi partiler arasında AK Parti toplamda 669 bin 86 haberle ilk sırada yerini aldı. CHP ise siyasi partiler arasında görsel medyada en fazla habere konu edilen parti olurken, toplamda 363 bin 330 haberle listenin ikinci sırasında yer aldı. Listenin üçüncü sırasını 158 bin 171 haberle MHP izledi. 141 bin 224 habere konu olan HDP dördüncü sıradayken, SP 26 bin 448 haberle listenin beşinci sırasında yerini tamamladı.

Listenin ilk sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan var…

Genel seçim, anket sonuçları, yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan, en çok konuşulan siyasi liderler arasında ilk sırada yer aldı. Listenin ikinci sırasına ise 93 bin 345 haberle Başbakan Ahmet Davutoğlu yerleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim öncesi hazırlıkları arasında çok konuşulan reklam filmi ve yaptığı mitinglerle, 58 bin 415 haber ile adından üçüncü sırada söz ettirdi. Listenin dördüncü sırasında 19 bin 516 haber sayısı ile Selahattin Demirtaş yer alırken, onu 17 bin 328 haber ile Devlet Bahçeli izledi.

Siyasette öne çıkanlar…
Medya Takip Merkezi’nin siyaset gündemi araştırmasında gündemin ilk sırasında 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler vardı. Listenin ikinci sırasında ise 1915 olaylarının 100. yıldönümünü anma töreninde Türkiye’de ve Dünya’da soykırım iddiaları ve ermeni tartışmalarına dair haberler yer alırken, Başbakanlık tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yayınlanan ermeni taziye mesajı da en çok konuşulan konular arasındaydı.

Partilerin genel seçim için hazırladıkları reklam film kampanyaları da basında sıkça konuşulan konular arasındaydı. CHP’nin durum tespiti olarak yorumladığı “kedi temalı” reklam filmi ve AKP’nin 28 Şubat döneminde başörtü yasağına dikkat çeken reklam filmi, ilgi çeken konular arasına girmeyi başardı. Abdullah Öcalan’a özgürlük için yaklaşık iki yıldır devam eden imza kampanyası, HDP Eş başkanlarının genel seçim öncesi miting alanlarındaki konuşmaları da gündemde yer alan önemli başlıklar arasındaydı.



 

YORUMLAR